Små apptitretare till drinken

Fyllda rullar
Räcker till 12 snittar
1 dl skalade räkor
1 dl kräftstjärtar
1,5 dl majonnäs
6 skivor parmaskinka
0,5 rödlök

Mousse på Philadelphia
med löjroms och laxtartare
Räcker till 10-12 snittar
3 msk löjrom
2 skivor kallrökt lax
200 gr Philadelphiaost
1 gelantinplatta
1 dl matlagningsyoghurt
1 krm timjan
2 drag med svartpepparkvarnen
6 skivor kavring
gräslök

Gör så här:
Lägg gelatinen I kalltvatten. Låt smällta på vatenbad enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa Philadelphia och yoghurt blanda i gelatinet och kryddorna.
Skär bort kanterna från kavringen lägg i en liten fyrkantig form c.a 18x 18 cm. Sprid över osten och låt stelna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten. Skär i fyrkanter. Finhacka laxen och blanda med löjromen, gör till små ägg med hjälp av en liten sked och klicka försiktigt på varje snitt. Garnera med gräslök.

Att dricka till:
Red, Hot Delight
3 cl Red Berry Sourz (nr 627, 159 kr/700ml)
1,5 dl Schweppes grape
Krossad is
Hackad spansk peppar
Två klyftor lime som pressas i
Blanda samman och njut!

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/08. Recept från Alexandra Zazzi.