SMÅRÄTT: Kryddiga Lammfärsbollar

(4 personer el. 12 bollar)

 

400g lammfärs
1-2 klyftor vitlök
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1 msk oregano
1 ägg
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
ananassalsa på burk
crème fraiche
Foto: Katrin Moström

Lägg ströbrödet i vatten, låt det dra några minuter.

Blanda färsen med samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Rulla till jättestora köttbullar, stek i panna på spisen. Lägg på locket, låt dem efterkoka några minuter så att bollarna blir genomstekta. Går bra att förbereda helt och värma på i ugnen strax före servering, smakar också bra då de är rumstempererade.

Servera med salsa och en klick crème fraiche.

 
Från reportage i Vin&BarJournalen nr 3/07. Recept från Bibbi Nilsson.