Smokey Margarita

4 cl Los Tres Toños Tequila Reposado 100 % Agave
2 cl Cointreau
2 cl färsk limejuice
2 cl färsk grapefruktjuice
1 cl sockerlag
Stänk äggvita
Garnityr: Rökt salt och grillad limeklyfta

Krossa saltet och lägg det på ett fat. Stryk limejuice längs glasets kant och ”doppa” sedan glaset i saltet eller vrid det på tallriken så att saltet fäster. Stek limeklyftan i en grillpanna, så att den får färg och karamelliseras på ytan.

Fyll en cocktailshaker med is och häll i alla ingredienser utom garnityr. Skaka shakern kraftigt och häll över i cocktail- eller margaritaglaset. Gör ett snitt i limeklyftan och fäst den på glaskanten.

Om du inte får tag på Tequila Los Tres Toños, välj en rökig tequila eller prova med en bra mezcal från Oaxaca i Mexiko.

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 4/08. Recept Niclas Berg, AliasSmith.