Sofia är årets Lily

Sofia Castensson. 23 år från Gaston är Årets Lily Bollinger och Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2015. Tävlingen Lily Bollinger Award instiftades av champagnehuset Bollinger och den svenska importören Arvid Nordquist för tretton år sedan med syftet att hedra Lily Bollinger, en av de mest betydelsefulla personerna i champagnehusets historia, och uppmärksamma Sveriges duktiga, kvinnliga sommelièrer – som precis som Madame Bollinger tävlar på en mansdominerad arena.
– Det här är definitivt en morot för att ständigt bli bättre och att fortsätta utvecklas, men också ett kvitto på att man gjort något rätt när man valt att lägga ner hela sin själ i dryckernas värld. Just Lily Bollinger Award är en tävling där vinsten blir en fantastisk språngbräda vidare, säger Sofia Castensson.

Vinnaren Sofia Castensson och de två andra finalisterna Åsa Sjölander, student i Grythyttan och Ellen Franzén från Esperanto, tävlade i momenten teori, blindprovning med matrekommendation samt öppning och servering av vin och champagne inför publik.
Förutom äran får vinnaren en resa till Champange för att besöka champagnehuset Bollinger. Hon får också en vacker Kronan-cykel, Lily Bollinger föredrog nämligen att inspektera vingårdarna på sin cykel.

lily_castensson