Terrin på pilgrimsmussla med havskräftsmousseline, samt gurka, pepparrot och gräddfil

4 PORTIONER

4 pilgrimsmusslor
4 havskräftor
2 dl grädde
¼ slanggurka
1 citron
1 tsk salt
2 tsk socker
Mald vitpeppar
Rapsolja
Garnering:
Rostat gurkskal, gurka, pepparrot, örter och gräddfil

Tillagning:
Marinera musslorna i socker, salt, mald vitpeppar och citronsaft i ca 15 min.
Torka av musslorna och frys ihop dem i ett stycke.
Skiva musslorna tunt och låt dem tina på tallriken. Pensla dem med lite kallpressad rapsolja. Mixa råskalade kräftstjärtar med grädde. Salta och peppra.
Spritsa ut färsen på plastfilm och rulla ihop till ca 1,5 cm tjocka rullar.
Baka av mousselinen i 85 graders vattenbad i ca 10 min.
Kyl och rulla bitar av rullen i rostat och siktat gurkskal.
Garnera rätten med gurkkulor, pepparrot, örter och gräddfil.