Tid för njutning, upplevelser och känslor

mm

Våren kommer med värmen, ljuset och dofterna. Solens strålar träffar huden och känslan sprider sig i hela kroppen. Känn berusningen. Längtan kommer med kärleken till vår omgivning – till våra nära, till vänner, till kärleken, till naturen, till de goda dryckerna, till smakupplevelser, till allt och alla.
En tid när lyckokänslor och ett euforiskt sinne infinner sig oftare än vanligt. Vi nordbor är rika på vinter, snö och kyla. Det kan vara bistert, samtidigt som det också kan vara helt underbart. I denna, vårens brytning, blir kontrasterna påtagliga. Den rikedom som längtan skänker åt våra liv.

För mig är våren väldigt mycket njutningens tid. Tid för ett tillstånd då vi öppnar upp och gärna tar in nytt. En upptäcktsresa i upplevelser och känslor.
Så när, var och hur finner vi största möjliga njutning? Självklart underlättas njutningen av kontrasten mellan årstiderna. Likväl som att kontrasten mellan arbete och ledighet ökar njutningsgraden. Jag menar att njutning inte kan vara ett bestående tillstånd, desto större anledning att ge oss hän.

Att ge oss hän kan betyda att lukta på blommorna som slår ut, att ta ett djupt andetag och känna att vi lever, att ägna oss mera åt älskog, att ta en morgonpromenad i den friska vårluften, att ta en pilsner på en bänk efter en lång arbetsdag, att sitta på ett café med ett glas rött och espresso i en gatukorsning och känna doften av grus som ligger kvar på trottoaren och bilarnas avgaser, att unna sig en weekend på herrgård i Bergslagen. Ja, möjligheterna till njutning är oändliga, och väldigt personliga. Väl medveten om att din njutningslista kan se annorlunda ut.

Ibland kan det vara bra att skriva ned sådant man vill göra. För mig fungerar det utmärkt för att visualisera mina drömmar. Det ökar möjligheten att det blir som jag önskar.

Så därför har jag några förslag till oss alla som gillar Vin&Bar. Jag vill: #gå på vinprovning, #prova en ny rökig whisky, #ha en tjeckisk öl-kavalkad med min bästa kompis, #prova en ny restaurang, #bjuda min familj på hemmamiddag, #testa en drink med recept från Florida, #boka en resa med besök på en vingård i USA, #dricka likör till söndagsmiddagen, #gå på konsert

Jag har blivit inspirerad av min förhandsläsning av detta nummer av Vin&Bar.
Längtar tillbaka till Prag. Vill sitta på restaurangen intill Karlsbron, med vidunderlig utsikt över Moldau. Känna historiens vingslag och föreställa mig hur det gick till då den svenska armén en gång stod på Karlsbron och stred. Mannar som stred för kung och fosterland som den stormakt Sverige var och ville vara.
Längtar tillbaka till Florida. Vill besöka de barer jag missade, eftersom det inte hade särskilt hög prioritet på familjesemestern. Men nu vill jag tillbaka.
Längtar alltid till Frankrike och Italien. Paris är som bäst just nu om våren. När sommaren närmar sig lockar Rivieran, bägge sidor om gränsen. Bergsbyn Civezza hägrar.

Mycket njutning med Vin&Bar!