Tokara tar täten

Miles Mossop fick för 15 år sedan ansvaret – och fria händer – på Tokara Winery i Sydafrika. Hans uppdrag var att skapa ett vin som höll internationell mästarklass. Det är många som redan anser att han är på god väg att lyckas. Efter lanseringen 2005 – de första vinstockarna planterades 1994 – fick Tokaras viner direkt en mycket stark ställning.
Tokara Cabernet Sauvignon 2011 kommer nog ytterligare att stärka positionerna.

En lätt doft av körsbär, eucalyptus och kanske lite kokos. Fruktig smak med inslag av choklad och kaffe.

Uppenbarligen ett vin skapat för att stå sig till en riktig sydafrikansk barbeque – och just därför är den ett givet val till en grillad oxfilé, eller en redig bit hängmörad entrecôte. Eller varför inte en vitlöksspäckad lammstek?

Och du kan lugnt fortsätta med samma vin om du följer upp måltiden med att servera smakrika ostar.

Tokara Cabernet Sauvignon, 2011

Tokara Cabernet Sauvignon, 2011

Tokara Cabernet Sauvignon, 2011
Nr 6493
79 kronor