Tortilla med chèvre och spenat

Vegetarisk rätt som funkar lika bra som förrätt. Har ni pizzasten kan den användas, men det går också bra direkt på gallret.

Kock: Bibbi Kringlund

Ingredienser

4 portioner

4 tortillabröd
200 g chèvre
125 g mozzarella
125 g bladspenat
olivolja

Tillagning

Fördela spenaten på halva delen av tortillabröden. Salta och peppra litet grand. Strö smulad chévre och mozzarella i bitar över spenaten. Lägg sedan över den andra tortilla­halvan så att den blir dubbel. Pensla utsidorna med oliv­olja.

Grilla direkt över glödbädden på medelhög värme, en till två minuter på varje sida så att osten smälter ner. Om det känns för varmt så att brödet bränns snabbt, så kan ett enkelt knep vara att lägga en aluminiumfolie på gallret, och grilla ovanpå det.

Vintips

Collevite, Verdicchio Classico Superiore, 2014 (2421). Ett ekologiskt vitt vin från Marche, Verdicchio dei Castelli di Jesi, mellersta Italien. 89 kronor.
Aromatiskt, fylligt vitt vin. Nyanserad smak med inslag av fat, röda äpplen, örter, nötter, gråpäron och apelsin.

Marlborough Estate, Reserve Sauvignon Blanc Rosé, 2015 (6026). Ett rosévin från Marlborough, Nya Zeeland. 89 kronor.
Rosé på vitvinsdruva med några procent Malbec, för den rosa färgens skull. Aromatisk, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, passionsfrukt och blodapelsin.