Tusen utrop i december

Snart är det dags för en ny omgång av Systembolagets Stora- och Lilla Dryckesauktion. Totalt går 968 objekt under klubban till ett värde av 6,3 miljoner kronor. Röda viner från Bordeaux dominerar, men det kommer även att finnas en stor andel champagne, portvin och viner från kända områden som Bourgogne, Rhône och Ribera del Duero.
– Intresset för dryckesauktionerna är stort. I december genomför vi på prov ytterligare en auktion med inriktning på enstaka flaskor av samlarvärde, säger Sören Nylund, värderingsman på Systembolaget i ett pressmeddelande.
Den 8 december är det visning av, och information om, auktionernas objekt. Visningen hålls mellan kl 15 och 19 i Stockholms Auktionsverks lokaler i Frihamnen, Magasin 5.

Datum för decemberauktionerna är:
Stora Dryckesauktionen: Tisdag 9 december, start kl 12.00 i Stockholms Auktionsverks lokaler på Nybrogatan 32 i Stockholm.
Lilla Dryckesauktionen: Tisdag 16 december, start kl 15:00 i Stockholms Auktionsverks lokaler i Stockholms Frihamn, Magasin 5.

Dryckesauktionens katalog liksom text och bild för auktionens objekt finns tillgängliga på www.systembolaget.se och på www.auktionsverket.se