Våfflor med rårörda hallon och vitchoklad

samt grädde smaksatt med lemoncurd
(4 personer)

 

1 st ägg
1 tsk salt
1 msk socker
1,5 msk bakpulver
2,5 dl Ramlösa
150 g smör
7,5 dl mjölk
ca 1 l vetemjöl


Foto: Kent Pehrzon

250 g frysta hallon
1 dl socker
3 dl grädde
1 dl lemoncurd
100 g vit choklad


Våffelgrundsmet:
Blanda ramlösa och bakpulver.
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och salt, häll sedan i mjölken.
Tillsätt vetemjölet lite i taget och därefter det smälta smöret.
Häll ned smeten i Ramlösablandningen.

Tillbehör:
Blanda socker och de frysta hallonen, låt stå någon timme så sockret löser sig.
Vispa grädden och blanda den med lemoncurd.
Riv chokladen över de nygräddade våfflorna och servera med tillbehören.

 
Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/07. Recept från Skebo Herrgård.

samt grädde smaksatt med lemoncurd
(4 personer)

 

1 st ägg
1 tsk salt
1 msk socker
1,5 msk bakpulver
2,5 dl Ramlösa
150 g smör
7,5 dl mjölk
ca 1 l vetemjöl


Foto: Kent Pehrzon

250 g frysta hallon
1 dl socker
3 dl grädde
1 dl lemoncurd
100 g vit choklad


Våffelgrundsmet:
Blanda ramlösa och bakpulver.
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och salt, häll sedan i mjölken.
Tillsätt vetemjölet lite i taget och därefter det smälta smöret.
Häll ned smeten i Ramlösablandningen.

Tillbehör:
Blanda socker och de frysta hallonen, låt stå någon timme så sockret löser sig.
Vispa grädden och blanda den med lemoncurd.
Riv chokladen över de nygräddade våfflorna och servera med tillbehören.

 
Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/07. Recept från Skebo Herrgård.