Vegetariska små skor – papoutsakia

4 portioner

4 medelstora auberginer
salt
1 gul lök
4 msk olivolja
250 g fetaost
½ dl färsk basilika
2–3 vitlöksklyftor
svartpeppar

Värm grillen till 225 grader. Halvera auberginerna och gröp ur dem, salta dem lite och grilla väl på bägge sidor i ungefär 20 minuter.
Hacka löken fint och bryn i lite olja i stekpanna tillsammans med det urgröpta hackade aubergineköttet. Tärna fetaosten, hacka basilikan, pressa vitlöken och blanda med löken och aubergineköttet, olivoljan och lite nymalen svartpeppar i en skål. Lägg fyllningen i äggplantorna som sedan placeras i en smord ugnsfast form. Grädda i ugnen i 200 grader.
Vegoskorna är klara när fetaosten smält och ser solbränd ut efter 10–15 minuter. Servera omgående.
Tips! Byt ut fårosten mot köttfärs men ta då 500 g.