Viktoria Buskqvist från Örebro segrare i Årets Hemmakonditor

I söndags avgjordes Årets Hemmakonditor, tävlingen för passionerade hemmakonditorer, som arrangeras av varumärket Ögon. Under Chokladfestivalens sista dag på Nordiska Museet i Stockholm bakade Viktoria Buskqvist hem segern inför stor publik. Det vinnande bidraget blev en chokladtryffeltårta serverad med röda bär och färskostkräm med vanilj och mandelknäck.

Viktoria Buskqvist från Örebro har utsetts till Sveriges skickligaste hobbykonditor. Viktoria, 36 år och arkitekt till vardags, blev den av fem finalister som bäst lyckades charma juryns smaklökar under gårdagens final på Chokladfestivalen i Stockholm.

– Det känns både fantastiskt och överraskande! Som arkitekt ligger min styrka naturligt i presentation och form men under finalen lyckades jag även få till smakkombinationen och helheten. Chokladtryffeltårtan är en gammal hederlig trotjänare och finalens bidrag var en ”upphottad” version, säger Viktoria Buskqvist, vinnare av Årets Hemmakonditor 2010.

Finalisterna bedömdes dels efter sitt bakverk från semifinalen och dels efter det bidrag som tillagades under finaldagen med hjälp av ett buffébord av ingredienser och överraskningar från en ”hemlig låda”. De fem finalisterna delades in i två heat och bakade under tidspress på scen inför tusentals besökare.