Vintagebubbel till tolvslaget

I dagarna lanseras Veuve Clicquot Vintage Rosé 2008 – en fyllig kopparfärgad champagne med smak av röda frukter, utmärkt till nyårssupéns fisk- och skaldjursanrättningar. Roséchampagnen finns i Systembolagets sortiment från den 4 december.

Veuve Clicquot Vintage Rosé 2008 är framtagen av husets vinmakare Dominique Demarville, som för första gången under sina sju år lett hela tillverkningsprocessen av vintagen för champagnehuset. Det som utmärker den nya utgåvan är att den delvis är lagrad på fat samtidigt som man har lyckats behålla Veuve Clicquots klassiska karaktär. De fem procent av vinet som har mognat i trätunnor från skogar i centrala Frankrike, från Allier och Vosges, har gett roséchampagnen dess sällsynta, lätt träiga och rostade karaktär följt av noter av vanilj samt en komplex arom och fyllighet med en stark kryddig karaktär.

Champagnen består huvudsakligen av Pinot Noir (61 %) från de södra delarna av Montagne de Reims och Marne Valley, av Chardonnay (39 %) från Côte des Blancs samt rött vin från Bouzy (14 %).

veuve2

Artikelnummer: 99725-01
Pris: 549 kronor (75 cl)