Wagyukött på menyn

Mathias Dahlgren Matsalen och Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm blir först i landet med att servera waguykött, mer känt under namnet "kobekött", från regionen Kobe i Japan.

Waguyköttet hos Mathias Dahlgren kommer från den första svenska besättningen av kor på Värmvik säteri utanför Västervik. Rasen waguy har specifika genetiska egenskaper som ger ett utsökt mört, välsmakande och näringsriktigt kött. Mer än hälften av allt det intramuskulära fettet i waguykött består av omättade fettsyror vilket minskar den totala kolesterolhalten. Samtidigt ökar det bra kolesterolet och omega 3-värdena blir högre, eftersom djuren på Värmvik också får en mycket stor andel vallväxter i fordret.

-Det känns roligt och spännande att vi blir först i världen med att servera waguykött från svenskavlade djur, säger Mathias Dahlgren, vd och kreativ chef.

Köttet finns också att köpa hos Willy Ohlsson i Östermalmshallen, Stockholm.wagyukott.jpg