Watermelon & Basil smash

ca 200 g vattenmelon
8 blad basilika (färsk)
4 cl Tequila Blanco 100 % Agave
2 cl Limoncellolikör
ginger ale
melonsegment
isbitar

Dela vattenmelonen i 16 delar, ta bort kärnorna och tärna en av delarna. Lägg tärningarna i shakern. Använd en muddlare eller något annat verktyg för att finfördela vattenmelonen. Lägg i resten av ingredienserna och fyll upp shakern med is. Skaka.
Fyll collinglaset med is och sila över drinken från shakern.
Toppa med ginger ale och rör försiktigt. Garnera med melonsegmentet.
Om du använder en tequila 100 % agave från Tequiladalen så kommer örtigheten och fräschören att framhävas ytterligare, exempelvis Arette Tequila Blanco.
Recept av Katharina Huttner The Cat Bar Stockholm/TequilaSpirit.
Ur Vin&BarJournalen 3 2009.