Alla hjärtans lunch 2011

Den 14 februari arrangerar Lunchfrämjandet Alla hjärtans lunch 2011. Årets lunchrätt är kryddstekt kotlettrad med matkornotto och äppelsalsa. En nyckelhålsmärkt rätt framtagen av ett välmeriterat kockteam med Kurt Weid i spetsen.

På alla hjärtans dag ska den nyckelhålsmärkta rätten serveras på omkring 600 deltagande restauranger runt om i Sverige. Tillsammans kommer de att servera cirka 80 000 luncher.

Årets rätt består av svenskt fläskkött som är hett just nu. Till det serveras Matkornotto, en variant på risotton, gjord på det oslagbara matkornet.kock_med_ahl_till_webben.jpg

– Det är jag och kockteamet som har kommit på både recept och namn. Jag kan därför med säkerhet säga att vi blir först ut med att servera Matkornotto i Sverige, säger Kurt Weid från Lantmännen som tillsammans med Svenskt Kött är sponsorer.

Alla hjärtans lunch görs till förmån för Hjärt-Lungfonden och deras insamling till livsviktig forskning kring barns hjärtsjukdomar. Genom att delta skänker varje restaurang ett bidrag till Hjärt-Lungfonden. Sammanlagt har projektet samlat in över en halv miljon kronor.

Mer om alla hjärtans lunch samt recept finns på www.allahjartanslunch.se