Dags att K-märka 80-talet?

På 80-talet fick två unga, spännande kreatörer, arkitekten Jonas Sandell och möbelformgivaren Thomas Bohlin, i princip fria händer för att inreda stockholmsrestaurangen Rolfs Kök. Öppet kök, råa materialytor, stolar och kryddkar som hänger på grova bultar uppåt väggarna. Trots den typiska 80-tals känslan – en tidlös design som fortfarande känns nyskapande. (Vilket i allra högsta grad gäller fler av Sandell och Bohlins designidéer från tiden!)
I år firar Rolfs Kök, namngiven efter krögaren Rolf Nilsson, 20 år. Sedan sex år tillbaka är det barndomsvännerna Johan Jureskog och Klas Ljungqvist som driver krogen tillsammans.
– Rolf och jag närmar oss matlagning på lite olika sätt, men vi sätter båda bra råvaror högst på listan. Rolfs grundtanke med krogen var att föra köket närmare gästen. Till en början bar all personal kockkläder och tanken med den öppna kökslösningen var att gästerna skulle ha insyn i kockarnas arbete. Den öppna känslan har vi tagit vidare, säger Johan Jureskog, kökschef på Rolfs Kök.