DRINKTIPS   TEKNIK   INSPIRATION

Följ hashtag #påfelsidaombaren med @danwasowski för tips och recept på Instagram:

Tomtedrink med juleskum

Tomtedrink med juleskum

TOMTEDRINK MED JULESKUM Sloegin med nejlika 50 mlCitronjuice färsk 30 mlSockerlag 20 mlTomteskum TOMTESKUM:2-3 dl vatten2-3 dl socker1 påse skumtomtar Koka en sockerlag på 2-3 dl vatten och 2-3 dl socker och lägg i en påse skumtomtar. Låt koka upp snabbt under...

Brynt Smör Daiquiri

Brynt Smör Daiquiri

Daiquiri är min personliga favoritcocktail. Enkel och god, precis som jag vill ha det. Men hur är det egentligen med strawberry daiquiri och ska det vara is eller inte? Vilka varianter finns det och hur beställer man i baren för att få det man vill? Dessa frågor och...

Dry Martini

Dry Martini

Dry Martini, världens enklaste, men kanske också världens svåraste cocktail att göra. Alla har sin egen idé om hur den ska göras för att bli perfekt, och då tänker jag främst på våra gäster och personer som blandar sin egen ”drya” hemma. De flesta bartendrar är nog...

Paloma

Paloma

En uppfriskande god och läskande drink med tequila och grapefrukt! Ingredienser: 50ml tequila Ca 100ml färsk(ruby) grapejuice eller grapesoda Gör så här Blanda allt i ett highball glas och fyll upp med is. Rör om och dekorera med en grapeklyfta och matchande sugrör....

Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail

Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail

Whiskey sour är en av de mest beställda i baren. Det är en klassisk cocktail som också passar perfekt in i vår tid. Man får liksom allt i den här cocktailen. En välgjord sour ger sötma, syra och en härlig textur tack vare äggvitan. Whiskey sour som vi serverar den...

Rye Whiskey

Rye Whiskey

Nu är det helg och här kommer drinktipset! Manhattan - Rye Whiskey, söt Vermouth & Bitters! Ingredienser: 50 ml Whiskey 20 ml Vermouth 3 droppar Angostura Bitters Gör så här: Rör ihop 50ml Whiskey med 20ml Vermouth och 3 droppar Angostura Bitters. Skaka i 10-12...

Gimlet med hallon

Gimlet med hallon

    När det är varmare ute tänker jag på jordgubbar och hallon. De smakerna tillhör mina favoriter. Jag har jobbat med jordgubb och hallon i många år, och bären fungerar i alla sammanhang. Hallon går ju numera dessutom nästan alltid att få tag på, även om de...

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se