Gelato Caput Mundi

Sveriges minsta glassfabrik på den lite bortglömda Axel Landquist park i Stockholm har gjort succé under sommaren. I den lilla gröna stugan nära Nytorget har familjen Centellini med Patrik, Jenny och två tonårssöner levererat dagsfärsk glass över disk som de själva tillverkat varje morgon på italienskt vis. Nu går glassmakarna in i sista veckan för den här sommaren. Gelato Caput Mundi har öppet kl 12 till 19 måndag till söndag. Sista dagen är 1 september.

Det är en underbar smakupplevelse som gör att man undrar varför man inte alltid äter gelato istället för vanlig glass.

Här kan man prova italienska och svenska smaker efter säsong och dagstillgång. Bland annat Mirtilli Svedesi (svenska skogsblåbär) och Lamponi Svedesi (svenska hallon) och italienska klassiker som Zabaione (gräddglas med Marsalavin), Nocciola (hasselnöt från Piemonte), Pistacchio (pistasch från Sicilien) och Cioccolato (choklad från Tanzania, 72%). 

Här finns förstås också glass utan laktos och för veganer.

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se