Innehåll #02 2008

Smakfullt på Strandvägen

Smakfullt på Strandvägen På restaurang Paul&Norbert är det smakrika rätter och viner med historia som manifesteras. Långa lugna sittningar i den lilla restaurangen på Strandvägen lämnar inte gästen oberörd. I år firar krögaren Norbert Lang restaurangens 25 års-jubileum med kockmössan på topp.

Eko-vandring i vinvärlden

Eko-vandring i vinvärlden I en tid när vi lever med klimatfrågan och global uppvärmning har vi fått lära oss att öka vårt medvetande. Ingen vågar längre förneka att vår insats kan sänka hastigheten på ökade temperaturer och mer dramatiska väderförhållanden.

Mässa med mersmak

I slutet av april förvandlas Stockholmsmässan i Älvsjö till en oas för mat- och drycksintresserade. För första gången genomförs mässorna GastroNord, Vinordic och Nordic Bakery samtidigt. En annan nyhet är att Vinordic som arrangeras 23-26 april öppnar dörrarna för vinintresserade konsumenter under mässans två sista dagar.

Knivskarpa sinnen

Att nå kommersiell framgång i dryckesbranschen är inte det enklaste. Det krävs att man vet vad som stimulerar och lockar konsumenternas sinnen. Som sensoriker på Vin & Sprit är Per Hermansson expert på att analysera hur våra sinnen reagerar på olika drycker. Den här kunskapen har blivit ett av de allra vassaste vapnen i jakten på de optimala smakupplevelserna.

Kulinarisk resa på Korsika

På mytomspunna Korsika frodas vinkulturen. Vi reste ner till Napoleons födelseö för att under en intensiv vecka njuta av både vingårdsbesök, gourmetmiddagar och stilfull logi i gamla palats.

Kontrast till bryggerijättarna

I det allra nordligaste av Kanada bryggs några av de mest prisbelönta ölen i landet. I provinsstaden Whitehorse smaksätts ölbrygderna på Yukon Brewery med både espresso, tranbär och björksav. Och det lilla mikrobryggeriet fortsätter att vidga vyerna.

Norrländsk charm i skotsk miljö

Norrländsk charm i skotsk miljö Den skotskrutiga interiören vittnar om pubens inriktning. Med över 350 olika sorters maltwhisky och matchande meny har Pub Dalwhinnies ägare, Mikael Ternqvist, lyckats med sitt whiskynischade koncept i hjärtat av Jämtland.