Innehåll #04 2008

Restaurang Josefina

Restaurang Josefina Flyttar Rivieran till Stockholm Svajande palmer och blommiga soffor. Restaurang Josefinas utomhusbar har plats för över tusen gäster som längtar efter medelhavskänsla och svala drinkar. Vin&BarJournalen besökte en av Stockholms uteserveringar som det pratas om i stan!

På menyn – svenska sommarhälsningar

Följ med på en matresa som besöker mat- och kulturpärlorna i Sydsverige, förläng sommaren med frestande menyer och utvalda vintips!

Familjen som gjort vin i 360 år!

Familjen som gjort vin i 360 år! En lånehandling från mitten av 1600-talet visar att familjen Julian Chivite i Navarra, nordvästra Spanien, redan då odlade vin. Företaget är idag ett av Spaniens mest kända – i Sverige främst under märket Grand Feudo.

Glas för rätta upplevelsen

Kupa, stjälk och fot – alla glasets delar påverkar smak och upplevelse. Dryckesexperterna avslöjar sina favoritglas. Erika Lagerbielke, internationellt erkänd glasformgivare, berättar om sin alldeles nya serie glas – formade för en riktig smakupplevelse.

Idyll i Alsace

Idyll i Alsace På vingården Trimbach härskar principen – hellre kvalitet än kvantitet. Man kan säga att vingården lyckats – samtliga franska restauranger med en stjärna i Guide Michelin har idag ett vin från gården på menyn.