Nr 2/2011

Innehåll #02 2011

Guld till Guldbaren
Trots att det endast varit öppet sedan i december förra året, knep Guldbaren i Nobis Hotell i Stockholm titeln Årets bar på White Guidegalan i mars. Följ med in och lär dig blanda en äkta negroni på den amerikanske barchefen Robert Radovics vis.

Påskbordet – en mästare dukar upp
Vin&BarJournalen har varit hemma hos en av världens bästa kockar, silvermedaljören i Bocuse d’Or, Tommy Myllymäki. Tillsammans med sin blivande fru Malin dukade han upp ett härligt påskbord.

Glad Påsköl
Jeanette Wiberg Wingquist har testat tolv svenska och ett danskt påsköl. För den som hellre föredrar påskmust har Jeanette listat sina fyra favoriter.

Pinot Noir – vinvärldens primadonna
Druvan pinot noir är inte den lättaste att odla. Den kräver mycket kalkhaltig och väldränerad jord för att trivas. Men den nöjer sig inte med det utan behöver en perfekt balans mellan varmt och svalt väder.

Vin&BarSällskapet
För sjätte året har Guiseppe Bianchini på Ciacci Piccolomini satt ihop en speciallåda för Vin&BarSällskapet. Dessutom kan du njuta av ekologiska och rättvisemärkta produkter som choklad, kaffe och chilisås i två fina påskkorgar från Buyfair. Och som om det inte vore nog erbjuder Gimo Herrgård i Uppland ett specialpris för en weekend i maj.

I varje nummer

Påsk, picknick och passion
April, april din dumma sill! Förhoppningsvis blir det bara goda sillar på påskbordet. Och snart, snart är det sommar.

På gång
Tips, trender och produkter samt Bibbis vinsvep.

Vin&BarJournalen testar
Bibbi Nilsson tänker på procenten och har testat lågalkoholviner.

PÅ MENYN
Sardinienfödde Luciano Aro, kökschef på nya Caina i Nobis Hotell, lagar mat med mycket ’amore’.

Nyhetsprovning
Det är något ojämn kvalitet bland de nya årgångarna som lanseras 1 april, men det finns ljusglimtar, speciellt bland de röda vinerna.

Chokladakademien
Rickard Wallgren har varit på besök på Siggesta Gård där chokladtillverkarna Patrik och Sofia på Siggesta gård på Värmdö utanför Stockholm.

Panelen
Svarar på allt, nästan.

Läst om mat och dryck
Redaktionens senaste bokfavoriter.

Av sluta sött
Bibbi Nilsson gör mumsiga fattiga riddare på sitt sätt. Äppelmust till är ett måste!

Omslagsfoto: Anna Hållams