Respekt

Respekt
Järntorget 7, Göteborg
www.respekt-gothenburg.com

Nominerad i klassen
Årets nyskapare

Hypermoderna Respekt ligger vid Järntorget i Göteborg, ett område som ägaren Percy Ranebjörk beskriver som traditionell arbetarmark. Det är en kontrast, men verkar vara en tanke. Folkets hus ligger tvärs över gatan vilket stämmer väl överens med det gränslösa koncept Respekt satsat på. Här finns något för alla, vid nästan alla tidpunkter på dygnet – lunch, kafé, fine dining och nattklubb. Ett sorts Folkets hus, fast i genomdesignad tappning.

Ta en drink på entréplanet eller gå till nattklubbsbaren en trappa upp i skönt grönt skimrande sken. Drinklistan är densamma och pedagogisk och överskådlig; klassiker, vissa med lokal twist, iste (ja, med alkohol), collins, daiquiris, sours, champagnecocktails, caipiriñhas, shots och kaff edrinkar radas upp var för sig.

Listan går hand i hand med resten av den genomtänkta lokalen.
  – Vår ambition är att förena humanism och sensualism med skandinavisk design, säger Percy Ranebjörk.

Detta sker genom möten, genom form och genom inbyggda platta skärmar överallt i lokalen, till och med på toaletten, som förmedlar bilder och budskap. Det handlar om positiva vibbar helt enkelt. Med en schysst Sidecar i handen förstärks intrycket.

I högtalarna: Varierar beroende på kväll och klubb, men med tur står DJ Emrik från Stonefunkers i båset.
Typisk gäst: Medveten partyglad högskolestuderande
Serverar helst: Cocktails och longdrinks, även kaffedrinkar

« Tillbaka till vinnarna och finalisterna