Snapsens etikett tipsar om mat som passar

Sveriges äldsta snapskrydderi får ny design. Inför sommaren kommer samtliga flaskor i Reimersholms sortiment att få nya etiketter som delar upp snapsarna i en klassisk och en modern kategori.

– Med de nya kategorierna vill vi göra det lätt för konsumenterna att välja passande snaps till rätt råvaror. Dessutom känns det kul att få presentera vår nya design nu inför stora snapshögtider som midsommar och kräftskivor, säger Petra Strandberg, Senior Brand manager på Vin & Sprit, i ett pressmeddelande.

Den nya designen delar upp snapsarna i två kategorier – en modern och en klassisk. På ryggetiketten finns serveringstips framtagna för respektive snaps. Bronsfärgade etiketter står för snapsarna i den klassiska kategorin där flertalet är kryddade med traditionella akvavitkryddor som kummin, anis och fänkål. Den moderna kategorin går i en ljusgrön nyans med snapsar kryddade med frukt, bär och örter.

Tipset från Vin & Sprit är att kombinera klassiska snapsar med traditionellt smörgåsbord och de moderna varianterna med nutida skandinaviska köket.– Serverar du sill eller lax, leta efter perfekta kombinationer i den klassiska kategorin och om du vill experimentera med snaps i efterrätten eller till ostbrickan, titta i den moderna kategorin, enligt Petra Strandberg. www.vinsprit.se