Unik fransk orden till marknadschef

Elisabeth Engelsen Ellqvist, marknadschef på Bibendum, har tilldelats den franska orden ”Chevalier dans l´Ordre du Mérite Agricole” av Frankrikes jordbruksminister. En utmärkelse som tilldelas de som har gjort något utöver det extra för fransk jordbruksnäring.
Det är en av frankrikes äldsta ordnar och den som hedras kan utnämnas till riddargrad, officersgrad eller kommendörsgrad. Inom vinvärlden är det bara fyra personer i Sverige som tilldelats denna orden sedan år 2000. I år är det champagneexperten Richard Juhlin och Elisabeth Engelsen Ellqvist som får utmärkelsen.
Elisabeth har jobbat med viner från hela världen, men med franska viner i synnerhet sedan hon anställdes av Lars Torstenson på Vin&Sprit 1997.
– Jag tror att franska viner har en stor utvecklingspotential i Sverige i alla prislägen. Försäljningsutvecklingen i Sverige speglar inte den stora utvecklingen som sker inom vin i Frankrike och jag hoppas att Systembolaget kommer att utöka sin efterfrågan på franska viner och att den svenska konsumenten kommer att hitta fler favoriter från detta vinland med så stor mångfald, säger Elisabeth Engelsen Ellqvist i ett pressmeddelande.
Bibendum är en av sveriges ledande vinimportörer med många kända varumärken i sin portfölj. Mer om sortimentet och franska producenter finns på www.bibendum.se.