Nytt år med Vin&Bar

Att göra en tidning är som att göra vin. Vi börjar inse det efter två år och tolv nummer med Magasinet Vin&Bar. Med varje årgång vi lämnar bakom oss vill vi göra nästa säsong ännu lite bättre. Terroiren, klimatet och vädret kan vi inte göra mycket åt, men vi kan alla göra så gott vi kan och lite till.

Vi som arbetar med Vin&Bar älskar tryckta tidningar, eller print, som vi säger sinsemellan. Det har vi alltid gjort och det kommer vi att göra länge än. När våra läsare vill ha tryckt innehåll levererar vi det med nöje. Vi älskar också våra prenumeranter och läsare. Inte minst dem som varit med länge.

En del har läst tidningen ända sedan starten 1994. Under 2019 har Vin&Bar firat 25-årsjubileum. Det är stort. Tidningen startades av Vin & Sprit under namnet Vin & Sprit Journalen. I början kunde man hämta den gratis i Systembolagets butiker. Den hade snygg design, juste papper och vinvärlden speglades på ett pedagogiskt sätt som väckte nyfikenhet och inspiration. Idag är Magasinet Vin&Bar sedan länge privatägd.

På 1990-talet var vin fortfarande något nytt i Sverige. Det är det inte längre. På ett tre kvarts sekel har det skett en enorm utveckling. Idag är många svenskar kunniga och nyfikna när det gäller vin. Det är där Vin&Bar kommer in i bilden. Vi vill fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med dig som läser Vin&Bar. Tipsa gärna familj, vänner och kollegor om möjligheten att prenumerera på magasinet. Eller varför inte ge bort Vin&Bar i gåva?

Inför det nya året har vi också glädjen att berätta att vi har etablerat ett nära redaktionellt samarbete med Anders Levander och Fredrik Schelin och deras medarbetare på DinVinguide.se. Anders och Fredrik är båda erfarna och kunniga vinskribenter, författare av böcker om vin och partner i en av Nordens största onlineaktörer inom vinområdet.

Tillsammans ska vi göra ett ännu bättre magasin.

Gott År önskar vi dig!

Anders Ström 
Chefredaktör

Jessica Nyström 
vd, ansvarig utgivare

 

Hartenberg

Hartenberg

Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen

Matmagi i svenska fjällen

Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda

Vin med agenda

Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner

Nyskapande spanska viner

Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

Drinkar från Norrbotten

Drinkar från Norrbotten

Blanda till drinkarna med smak av natur och skog. Här bjuder vi på tre härliga drinkrecept:BEES KNEES Detta är ett bra sätt att njuta av Mountain Dry Gin. Honungens lena smak passar perfekt tillsammans med citrus och den uppfriskande peppriga eftersmaken ger mersmak....

Med smak och doft från svenska fjällen

Med smak och doft från svenska fjällen

Norrbottens nya stjärnskott siktar på den globala marknaden för premiumgin. Med inspiration från naturen i landskapet vid Kalix älv är destilleriet på god väg. Norrbottens destilleris första produkter, Mountain och Forest, ger mersmak.Dennis Bejedal är vd och master...

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône

Familjefirman Domaine E. Guigal har under 75 år byggt en av världens mest erkända vinhus. Mest känt är Guigal för de exklusiva La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Det är fine wine på riktigt.Philippe och Marcel Guigal.Ingen annan producent har skapat fler...

Klassiska drinkar Cuba Libre

Klassiska drinkar Cuba Libre

Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se