Nytt år med Vin&Bar

Att göra en tidning är som att göra vin. Vi börjar inse det efter två år och tolv nummer med Magasinet Vin&Bar. Med varje årgång vi lämnar bakom oss vill vi göra nästa säsong ännu lite bättre. Terroiren, klimatet och vädret kan vi inte göra mycket åt, men vi kan alla göra så gott vi kan och lite till.

Vi som arbetar med Vin&Bar älskar tryckta tidningar, eller print, som vi säger sinsemellan. Det har vi alltid gjort och det kommer vi att göra länge än. När våra läsare vill ha tryckt innehåll levererar vi det med nöje. Vi älskar också våra prenumeranter och läsare. Inte minst dem som varit med länge.

En del har läst tidningen ända sedan starten 1994. Under 2019 har Vin&Bar firat 25-årsjubileum. Det är stort. Tidningen startades av Vin & Sprit under namnet Vin & Sprit Journalen. I början kunde man hämta den gratis i Systembolagets butiker. Den hade snygg design, juste papper och vinvärlden speglades på ett pedagogiskt sätt som väckte nyfikenhet och inspiration. Idag är Magasinet Vin&Bar sedan länge privatägd.

På 1990-talet var vin fortfarande något nytt i Sverige. Det är det inte längre. På ett tre kvarts sekel har det skett en enorm utveckling. Idag är många svenskar kunniga och nyfikna när det gäller vin. Det är där Vin&Bar kommer in i bilden. Vi vill fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med dig som läser Vin&Bar. Tipsa gärna familj, vänner och kollegor om möjligheten att prenumerera på magasinet. Eller varför inte ge bort Vin&Bar i gåva?

Inför det nya året har vi också glädjen att berätta att vi har etablerat ett nära redaktionellt samarbete med Anders Levander och Fredrik Schelin och deras medarbetare på DinVinguide.se. Anders och Fredrik är båda erfarna och kunniga vinskribenter, författare av böcker om vin och partner i en av Nordens största onlineaktörer inom vinområdet.

Tillsammans ska vi göra ett ännu bättre magasin.

Gott År önskar vi dig!

Anders Ström 
Chefredaktör

Jessica Nyström 
vd, ansvarig utgivare

 

HÄRLIGA HUSMANSKOST

HÄRLIGA HUSMANSKOST

Den blivande klassikern i kokboksgenren Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske ges ut i egen regi.Med en respektfull blinkning till kocklegendarer som Tore Wretman, Erik Lallerstedt och Leif Mannerström har Pontus Frithiof och Tor...

I år dricker vi  Brunello di Montalcino

I år dricker vi Brunello di Montalcino

Vi går ut från vårt lilla charmiga hotell mitt i byn Montalcino. Kullerstenar i sikte. Små trattorior och skyltar med Enoteca kantar de smala gränderna. Nypa-sig-i-armen-pittoreskt. Här bor bara omkring femtusen människor, men Montalcino är så levande. Mycket tack...

Köksdrömmar på italienska

Köksdrömmar på italienska

För livsnjutare med fäbless för mat, vin och samtal är köket ofta den naturliga samlingspunkten. Det fungerar i både fest och vardag. På senare år har form och funktion från restaurangköken hittat in i svenska hem. Det italienska familjeföretaget Smeg lever upp till...

Konsten att kombinera mat och vin

Konsten att kombinera mat och vin

Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det? Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Efter många år som krögare och vinkännare vet Fredrik hur det går till. I själva verket är det ganska enkelt. Om...

Vin med karaktär från vinmakarens trädgård

Vin med karaktär från vinmakarens trädgård

Xavier Vignon har efter en lång karriär som vinmakare på uppdrag bestämt sig för att satsa ännu mer på sitt eget lilla vinhus med rötterna i södra Rhônedalen. Med kärlek till vinet och regionen har hans cuvèer gjort stort avtryck i vinvärlden. Och det är bara...

Portvin för finsmakare

Portvin för finsmakare

Underligt nog är portvin ett underskattat vin i Sverige. Det portugisiska dessertvinet får ett uppsving under jul- och nyårshelgen. Det är både portvinets möjlighet och förbannelse. Det är ju ett utmärkt vin att dricka året om. Vi gör det alldeles för sällan. Portvin...

Ströms bubbelfavoriter

Ströms bubbelfavoriter

Årets bästa tid är nu. Tid för möten med människor, utrymme för tankar om året som varit och njutningen av att skissa på planer för framtiden. Viktiga saker som tar form. Annat som avvecklas. Listor, musik och bubbel. Det hör tiden till.  För mig innebär den här...

Fredriks bubblande nyårstips!

Fredriks bubblande nyårstips!

  Champagne mycket mer än en festlig välkomstdrink. Champagne är ett vin som passar utmärkt ihop med mat. Man kan med fördel servera ett glas champagne som den perfekta aperitifen. Låt sedan vinet följa med in i middagsserveringen. När mat och champagne...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR! 6 NR PER ÅR.

Ett år 360 kr, 6 nummer.

Två år 620 kr, 12 nummer.

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se