Nytt år med Vin&Bar

Att göra en tidning är som att göra vin. Vi börjar inse det efter två år och tolv nummer med Magasinet Vin&Bar. Med varje årgång vi lämnar bakom oss vill vi göra nästa säsong ännu lite bättre. Terroiren, klimatet och vädret kan vi inte göra mycket åt, men vi kan alla göra så gott vi kan och lite till.

Vi som arbetar med Vin&Bar älskar tryckta tidningar, eller print, som vi säger sinsemellan. Det har vi alltid gjort och det kommer vi att göra länge än. När våra läsare vill ha tryckt innehåll levererar vi det med nöje. Vi älskar också våra prenumeranter och läsare. Inte minst dem som varit med länge.

En del har läst tidningen ända sedan starten 1994. Under 2019 har Vin&Bar firat 25-årsjubileum. Det är stort. Tidningen startades av Vin & Sprit under namnet Vin & Sprit Journalen. I början kunde man hämta den gratis i Systembolagets butiker. Den hade snygg design, juste papper och vinvärlden speglades på ett pedagogiskt sätt som väckte nyfikenhet och inspiration. Idag är Magasinet Vin&Bar sedan länge privatägd.

På 1990-talet var vin fortfarande något nytt i Sverige. Det är det inte längre. På ett tre kvarts sekel har det skett en enorm utveckling. Idag är många svenskar kunniga och nyfikna när det gäller vin. Det är där Vin&Bar kommer in i bilden. Vi vill fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med dig som läser Vin&Bar. Tipsa gärna familj, vänner och kollegor om möjligheten att prenumerera på magasinet. Eller varför inte ge bort Vin&Bar i gåva?

Inför det nya året har vi också glädjen att berätta att vi har etablerat ett nära redaktionellt samarbete med Anders Levander och Fredrik Schelin och deras medarbetare på DinVinguide.se. Anders och Fredrik är båda erfarna och kunniga vinskribenter, författare av böcker om vin och partner i en av Nordens största onlineaktörer inom vinområdet.

Tillsammans ska vi göra ett ännu bättre magasin.

Gott År önskar vi dig!

Anders Ström 
Chefredaktör

Jessica Nyström 
vd, ansvarig utgivare

 

Biodynamisk pionjär i Languedoc-Roussillon

Biodynamisk pionjär i Languedoc-Roussillon

Gérard Bertrand går i spetsen för utvecklingen av ekologisk och biodynamisk vinframställning i Europa. Det varma och havsnära läget i sydfrankrike intill södra Rhône och Provence har gjort kvalitetsrevolutionen möjlig. Men det är vinmakarens övertygelse som har fällt...

La Tour öppnar upp Le Bar

La Tour öppnar upp Le Bar

Pontus Frithiof med team fortsätter att utveckla La Tours vin- och cocktailbar på hög höjd. Le Bar har en härlig utsikt över Riddarfjärden. Nu har baren också fått generösare öppettider med drop-in och nya menyer för både cocktails och mat.Sedan sensommaren 2020 har...

Mästerligt vin från Baskien

Mästerligt vin från Baskien

Mot alla odds gjorde Alain Brumont druvan tannat till en världsstjärna. Vinerna passar lika bra till lokala maträtter som till gastronomin på många ställen i världen. Inte minst i Sverige.Alain Brumont ärvde 1979 egendomen Château Bouscassé i Madiran som ligger i...

Spendrups Signatur

Spendrups Signatur

Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne

Pinot noir i Bourgogne

Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen

Excellens i Rhônedalen

Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg

Hartenberg

Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen

Matmagi i svenska fjällen

Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se