Nytt år med Vin&Bar

Att göra en tidning är som att göra vin. Vi börjar inse det efter två år och tolv nummer med Magasinet Vin&Bar. Med varje årgång vi lämnar bakom oss vill vi göra nästa säsong ännu lite bättre. Terroiren, klimatet och vädret kan vi inte göra mycket åt, men vi kan alla göra så gott vi kan och lite till.

Vi som arbetar med Vin&Bar älskar tryckta tidningar, eller print, som vi säger sinsemellan. Det har vi alltid gjort och det kommer vi att göra länge än. När våra läsare vill ha tryckt innehåll levererar vi det med nöje. Vi älskar också våra prenumeranter och läsare. Inte minst dem som varit med länge.

En del har läst tidningen ända sedan starten 1994. Under 2019 har Vin&Bar firat 25-årsjubileum. Det är stort. Tidningen startades av Vin & Sprit under namnet Vin & Sprit Journalen. I början kunde man hämta den gratis i Systembolagets butiker. Den hade snygg design, juste papper och vinvärlden speglades på ett pedagogiskt sätt som väckte nyfikenhet och inspiration. Idag är Magasinet Vin&Bar sedan länge privatägd.

På 1990-talet var vin fortfarande något nytt i Sverige. Det är det inte längre. På ett tre kvarts sekel har det skett en enorm utveckling. Idag är många svenskar kunniga och nyfikna när det gäller vin. Det är där Vin&Bar kommer in i bilden. Vi vill fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med dig som läser Vin&Bar. Tipsa gärna familj, vänner och kollegor om möjligheten att prenumerera på magasinet. Eller varför inte ge bort Vin&Bar i gåva?

Inför det nya året har vi också glädjen att berätta att vi har etablerat ett nära redaktionellt samarbete med Anders Levander och Fredrik Schelin och deras medarbetare på DinVinguide.se. Anders och Fredrik är båda erfarna och kunniga vinskribenter, författare av böcker om vin och partner i en av Nordens största onlineaktörer inom vinområdet.

Tillsammans ska vi göra ett ännu bättre magasin.

Gott År önskar vi dig!

Anders Ström 
Chefredaktör

Jessica Nyström 
vd, ansvarig utgivare

 

Klassiska drinkar Cuba Libre

Klassiska drinkar Cuba Libre

Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Mustig svampsoppa med sting

Mustig svampsoppa med sting

De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

Mousserande bergsvin från Italien

Mousserande bergsvin från Italien

Det italienska familjenamnet Ferrari har länge förknippats med lyxiga bilar och prestige. Men för varje årgång blir vinproducenten med samma namn från Trentino i norra Italien alltmer uppmärksammad. Ferrari tillverkar torrt, friskt och lätt fruktigt mousserande vin av...

Humlerikt öl från Hedemora

Humlerikt öl från Hedemora

Oppigårds är ett småskaligt hantverksbryggeri som ligger på en bondgård och på bygdens gamla fotbollsplan i södra Dalarna. Grundaren Björn Falkeström är småskalig och lokal som företagare, men han är nationell i sin ambition att tillverka och sälja öl. Efter 17 år är...

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

Den klassiska drinken Negroni har ett bittert bett som klöser det bästa ur röd vermouth och Campari. Lika delar gin, vermouth och Campari. Svårare behöver det inte vara att göra en elegant klassiker. Negroni har kommit i ropet igen. Det är inte så konstigt. Drinken är...

HÄRLIGA HUSMANSKOST

HÄRLIGA HUSMANSKOST

Den blivande klassikern i kokboksgenren Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske ges ut i egen regi.Med en respektfull blinkning till kocklegendarer som Tore Wretman, Erik Lallerstedt och Leif Mannerström har Pontus Frithiof och Tor...

I år dricker vi  Brunello di Montalcino

I år dricker vi Brunello di Montalcino

Vi går ut från vårt lilla charmiga hotell mitt i byn Montalcino. Kullerstenar i sikte. Små trattorior och skyltar med Enoteca kantar de smala gränderna. Nypa-sig-i-armen-pittoreskt. Här bor bara omkring femtusen människor, men Montalcino är så levande. Mycket tack...

Köksdrömmar på italienska

Köksdrömmar på italienska

För livsnjutare med fäbless för mat, vin och samtal är köket ofta den naturliga samlingspunkten. Det fungerar i både fest och vardag. På senare år har form och funktion från restaurangköken hittat in i svenska hem. Det italienska familjeföretaget Smeg lever upp till...

Konsten att kombinera mat och vin

Konsten att kombinera mat och vin

Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det? Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Efter många år som krögare och vinkännare vet Fredrik hur det går till. I själva verket är det ganska enkelt. Om...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!

ETT ÅR 360 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 620 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se