TIDIGARE UTGÅVOR AV TIDNINGEN VIN&BAR
Saknar du som prenumerant ett nummer? Har posten inte levererat eller har du flyttat?
Kontakta vår kundtjänst på vinochbar@flowyinfo.se eller ring 08-121 062 37.
NUMMER 5 2024
Höstiga grytor och mustiga viner! Vi dyker ner i Tysklands vinhistoria med många fina vintips och möten från vinproducenterna. Vi pratar vinets poesi, druvan silvaner och kungligt med rötterna i romartiden. Stilrena drinkar, Sveriges mest sålda gin och det genuina svensk ölet. Smakfull läsning med goda recept och vintips som förgyller höstmörkret!
NUMMER 4 2024
Mörkare kvällar men värme i luften! I glaset bjuder vi på vin och öl till kräftor, Frankrikes bästa röda och vita viner samt tipsar om våra favoriter från bolaget. Vi pratar med producenter från Frankrike, smakar svalkande crémant och lagar enklare rätter med kärlek. Cognacens historia har utvecklats till en symbol för lyx och Cadierbaren bjuder på cocktails med stil!
NUMMER 3 2024
Sommarviner och italiens skatter! Vi hälsar på fem vinproducenter i Italien, smuttar på grappa och lagar den italienska måltiden med matchade viner. Sommarens fruktiga ölupplevelser och tequila för kräsna finsmakare lockar samt alla röda viner till grillat såklart. Vi läser om premiäraromer, druvan vermentino och om spännande viner från NIZZA. Härligt bubblande läsning!
NUMMER 2 2024
Våriga vintips och gröna myntadrinkar till vårminglet! Nu plockar vi fram primörerna och självklart tipsar vi om vita viner. Vi provar spanska viner och matchar vin till mat inspirerat från Barcelona. Vi lär oss vad vi kan lagra och hur vi kombinerar öl och mat. Vi pratar monastrell från Jumilla och vi besöker Cognac som firar 300 år!
NUMMER 1 2024
Trendspaning för nya vin-året, tips på rosa toner till Valentine och Portugals röda viner åker fram till test! Magiska risrätter med vintips och vi pratar vinkorkar – skruvat eller korkat? Sydafrikas stjärna Chenin Blanc är på tapeten och vi ger vintips på perfekt rödpang till vinterns varma grytor. Självklart bjuder vi även på drinkar och tips på hur du tar din hemmabar till nästa nivå!
NUMMER 6 2023
Snöiga dagar och mörka viner! Vi provar Cabernet Sauvignon som trender igen, Hemmabaren dukar upp för årets glöggdrinkar och vi tipsar såklart om bästa mousserande viner och goda champagner! Trendspaning på Tysk Sekt och vi får vinkunskap om hur läget är i vingården. Ölskolan pratar julöl, vintage ale är på tapeten och Gondolen bjuder på alldeles underbara recept!
NUMMER 5 2023
Höstens laga och jaga vilt med recept och vintips! Härligt skafferi med dryckestips, utvalda bubblor och vinkunskap med tandkrämsdoft och saltstänkt shiraz. Vi hälsar på i Dourodalen, dÁrenberg i Australein och gör ett vingårdsbesök i Margaret River. Dessutom har vi oktoberfest med öl och får tips och trix i hemmabaren!
NUMMER 4 2023
Sensommar och kräftskivor! Självklart ger vi då tips på kräftans bästa vinvänner, spanska cava och corpinnat och vi utser sommarens bästa gin. Sturehof bjuder på recept som vi matchar med vin och ölskolan pratar taproom. Vi träffar Philippe Guigal, vi reser till Mallorca och Vietnamn. Bella bjuder på naturliga drinkar och vi kollar svenska drycker med historian som kuliss. Mycket njut önskar vi!
NUMMER 3 2023
Sommar, sol och vin! Vi blandar sommardrinkar till poolpartyt, tipsar om rätt temperatur till vin och bjuder på magiska recept från Aira med vintips. Druvan Pinot Noir står sig bra i vinkampen, vi besöker vinhus i Champagne och pratar biodynamiskt. Torr vit Bordeaux tar plats och vi tipsar om de bästa vita vinerna till grillen!
NUMMER 2 2023
Snart är det påsk! Och med det bjuder vi på veganska recept med vintips och pratar påskdrycker. I vinkampen provar vi riesling och besöker ett klassikt vinhus i Tyskland. Vi pratar även om Barbaras bästa odlingslägen, om ekologiskt är ett bra val och ölskolan fortsätter med ostmatchning. Drinkrecept får vi från Leo Lathi och såklart mycket mer läsgodis!
NUMMER 1 2023
I årets första nummer provar vi prisvärda vita viner från hyllan, 100-200 kr. Vi besöker Sydafrikas breddgrader, pratar om Vinets ryggrad syran och vi åker till vinterns magiska pärla Pontus! i Sälen. Imponerande veganska smaker med recept får vi från restaurangen ChouChou och självklart matchar vi det med bästa vinvalet! Hemmabar, ölskola och mycket mer bjuder vi på!
NUMMER 6 2022
Nu frossar vi varma drycker och goda tilltugg! Vi provar röda viner med prisintervall, matchar bästa viner till skinkan och får vara med på århundradets vinprivning. Självklart listar vi årets 54 bästa champagne! Vi träffar Champagne Palmer & Co och Moa Grüber som befriar vin från alkohol. Vi pratar även Piemonte, jäsarbete och smakfulla toner. Riktigt härliga holidays önskar vi!
NUMMER 5 2022
Höstviner och svampgrytor. Nu myser vi till det med härliga svarta drinkar, besöker vinvärldens hetaste Piemonte och river av vinkampen med Prosecco. Potatisrätterna matchar vi med perfekta viner och trendspanar Chianti Classico. Vi pratar med Alain Brumont om druvan tannat och önskar er en höstig läsning med många härliga vintips!
NUMMER 4 2022
Nu är det högsommarvärme och vi njuter av Chardonnay, svalkande mousserande viner och Aperol Sprits i solen. Kräftskivans vita viner tar plats på bordet och vi trendspanar Rhoneviner med stor kärlek. Vi bjuder på franska recept , spanska viner och kikar in i hemmabaren med goda drinkrecept. Väl smakat åter igen!
NUMMER 3 2022
Vi firar in sol och värme med rosa bubblor, kärlek till zinfandel och provar premiumriesling. Resan går till det nygamla landet Tyskland med riesling och chardonnay i huvudrollerna. Vi träffar Bastien Collard de Billy från Pol Roger och pratar bubbel, har trendspaning i Etna och vulkanviner samt bjuder vi på härliga sommardrinkar!
NUMMER 2 2022
Häng med när vi reser till Champagne och Piemonte, äter ägg med perfekta vintips och träffar Sandra Tavares Da Silva som pratar om vingårdens själ. I baren finner vi utsökta drinkar i svensk anda. Vi kikar även på Argentinas vinhus och vinkampen drar iväg med Nizza Monferrato i glasen!
NUMMER 1 2022
Nytt år, nytt nummer och nytt format! Nu lyxar vi till det både till yta och innehåll. Vi träffar Miria Bracali, frossar i pasta och vin, pratar Fine Wine och besöker Magnussons vinkällare som pratar vinförvaring. Tareq Tayor bjuder på grytor och vi matchar goda viner. Vi tipsar rosa bubbel till Alla hjärtans dag, pratar framtid med Bushmills Whiskey och självklart utser vi bolagets bästa viner!
NUMMER 6 2021
Nu dukar vi upp för bubbliga förrätter och mörkt röda desserter med recept. I detta nummer har vi laddat upp med årets bästa champagner, sherry för finsmakare och glöggens hetta. Dessutom bjuder vi på tre magiska drinkar i höstmörkret, pratar om orangevinets återkomst och träffar Cyril Brun. God läsning i helgerna önskar vi!
NUMMER 5 2021
I det här numret besöker vi Stångs Magasin med hållbarhet och närodlat i menyn med vintips, vi pratar med vinmakaren Gerard Bertrand, provar viner från Langedoc-Roussillon och blandar höstdrinkar med stil! Vi reser även till Valpolicella och pratar prosecco med klass!
NUMMER 4 2021
Det dukas upp för mustiga och fylliga smaker! Vi bjuder europeisk husmanskost med recept och vintips, hälsar på Guigal i Frankrike, gör en Tour de France och provar nya toner i klassiska Bordeaux. Vi njuter av nya brittiska bubblor, tar en titt på nya rörelsen absolut-ism och betygsätter härliga viner från bolaget!
NUMMER 3 2021
Sommar, sol, och svalkande drycker! Vi pratar prestigerosé, chablis och grillar på utländska. Kocken och matkreatören Fredrik Eriksson bjuder på en härlig sommarmeny med stil. Bästa vinerna får betyg, vi testar GIN och hälsar vi på Norrbottens destilleri som bjuder på lyxiga drinkar. Glad sommar!
NUMMER 2 2021
Vi välkomnar varma toner från Bourgogne och upptäcker Balkan, dukar upp för påskens snapsar och provar vårens bästa viner! Självkart har vi även kolla på vin med klass i fasta sortimentet och bjuder på full meny från Lotta Lundgen med passande vin. Härlig vårläsning önskar vi!
NUMMER 1 2021
Vi startar året med att drömma oss bort till varmare länder och besöker vinlandet Sydafrika med heta smaker av Marcus Samuelsson, vi provar Grand Cru och tipsar om pangviner under hundra-lappen. Vi åker förbi nordvästra Spanien och avslutar med fantastiska praliner!
NUMMER 6 2020
Det vankas högtider, jul och nyår! Vi har sätter betyg på årets bästa champagne, provar julens snapsar och öl, skriver om portvinets härligheter och självklart bjuder vi på nyårsmeny från Myllimäki med vintips till varje rätt! Ett helt komplett nummer inför helgerna, helt enkelt. Glad december önskar vi!
NUMMER 5 2020
Vi bjuder på höstens mustiga grytor och mat från medelhavet med vintips, åker till heta Sicilien, träffar prisbelönt vinmakare och vi provar Barolo och barbaresco. Dessutom har vi valt ut de bästa vita och röda vinerna till alla kyliga och gråa dagar!
NUMMER 4 2020
Härliga höst med nyskördade grönsaker, krispiga viner och smakfulla röda viner till den annalkande kylan. Läs om gamla och nya Riojan, vita höstviner till skaldjur och res med oss till Portugal. Självklart tipsar vi även om snaps, drinkar och annat trevligt!
NUMMER 3 2020
Sommar med vitt, rosé och bubbel! Vi bjuder på matjesilltårtornas Matjesilltårta med vintips, tipsar om sommarens roséviner, följer vikingarnas spår och hamnar i Chablis och dyker ner i härligt mousserande metoder. Glad sommarläsning!
NUMMER 2 2020
Nu närmar sig våren med stormsteg och vi bjuder såklart på vitt fräscht vin till ljusa primörer, åker en sväng till trendiga Sydafrika, provar viner från Bordeaux och hälsar på en svenskägd vingård i Bulgarien med härliga kvalitetsviner!
NUMMER 1 2020
Vi far till Toscana och provar härliga italienska viner med smak, serverar fantastisk husmanskost med vintips, och plockar fram finviner som inte kostar skjortan! Låt väl smaka!
NUMMER 6 2019
Vi firar 25-års jubileum med härliga viner till högtiderna, läser om champagne och bjuder på en lyxig nyårsmeny och tips om mousserande! Premiär med vinskolan och pratar portvin. Glada helgdagar önskar vi!
NUMMER 5 2019
Häng med när vi pratar folkligt vin med Alf & Petter, matchar vilt till vin, provar krispiga viner från Languedoc, snackar vitt vin från Portugal och tipsar om den nya röda hälso-drinktrenden!
NUMMER 4 2019
Följ med Jill och Maria till Kreta och ät och drick gott. Vi går på strövtåg till Loire, dricker hållbart från Kalifornien och berättar om vin med lagringspotential!
NUMMER 3 2019
Vi bjuder på Mr Cakes underbara bakverk med passande vin, går på strövtåg i Italiens Sydtyrolen, läser om vitt vin från Chablis och tipsar om sommarens tolv hetaste roséviner!
NUMMER 2 2019
I detta nummer träffar vi Mischa Billing med fokus på vin och mat i kombination, vi tipsar om viner till påskens lamm och lax, kvinnliga vinmakare berättar om sina viner och Fredrik Schelin vill göra champagne folklig.
NUMMER 1 2019
Vi hälsar på hos Leif GW och pratar om hans nya viner, provsmakar sött, salt och rökt lakrits med vin och träffar Stefano Amerighi från Toscana om passion för Syrah. Självklart tipsar vi även om 15 nya våriga drycker!
NUMMER 6 2018
Vi önskar härliga högtider med fantastisk trerätters meny från Pontus In The Air på Arlanda, vi kollar in den perfekta Gin&Tonic, ger 15 juliga dryckestips och hur du gör den perfekta ostbrickan! Läs även om värdefulla viner från Bourgogne.
NUMMER 5 2018
Häng med när Per Morberg tipsar om vilt och få några riktigt härliga viltrecept att tillaga, träffa världens främste vinmakare och Sydafrikas stolthet, missa inte höstens heta viner och nya ölsorter samt följ med när vi besöker Alsace under skördetid!
NUMMER 4 2018
I detta nummer träffar vi superkombon Efva Attling och Angela D’Orazio som har tagit fram Mackmyras nya heta whiskey, vi läser om Sofia Rydemalms passion för choklad och vi tipsar om 20 härliga viner till höstmyset!
NUMMER 3 2018
Missa inte nya numret av VIN&BAR. Vi hälsar vi på maestron Melker Anderssson på sin nya restaurang, ger dig bästa tillbehören till grillfesten och tipsar om 15 härliga sommarviner!
NUMMER 2 2018
I detta nummer bjuder vi på äventyr med champagneexperten Richard Juhlin, tipsar om tio viner och retar smaklökarna med recept från medelhavet!
NUMMER 1 2018
VIN&BAR träffar Pieranglo Tommasi, norditalienska vinmakarfamiljen som bjuder på nya smaker i vinvärlden, vi besöker Grand Hotells prisbelönta sommelier Fredrik Lindfors och värmer oss med goda grytor!
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
JULKAMPANJ! ETT ÅR 399 kr (449 SEK) - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649