Klosterplommon med gräddmjölk

Fruktkonserver är nästan något heligt för mig sedan mormors inläggningar i barndomen. De här plommonen med en viss kryddighet tänkte jag skulle passa i ett kloster när jag kom på dem.
1. Skär bort fästet i toppen av frukten och skär ett litet kryss i motsatt ände.
2. Sjud vatten, socker, alkohol och kryddor i en kastrull utan lock i 10 minuter.
3. Lägg i plommonen försiktigt och dra av från värmen.
4. Häll upp dem direkt i väl rengjorda, steriliserade och varma burkar med patentlock. Förslut och låt stå i rumstemperatur så att vakuum bildas. Vänta helst minst en vecka innan ni äter dem, men inläggningen håller ett år i sval eller källare.
Ingredienser
1 kg plommon8 dl vatten
5 dl socker
½ dl konjak
2 msk cointreau
10 svartpepparkorn
Tillbehör
gräddmjölk
Vintips!
Nr 6260. Pris 125 kr.
Njut av en energikick från Piemonte. Med en lätt pärlande och söt smakprofil, bjuds vi här på toner av rabarber, mosade skogsbär, jordgubbar och en hint av sötsyrlig lakrits. Perfekt att avnjuta som det är, men ännu mer utsökt tillsammans med desserter.