Smördegsflarn med kallrökt lax

Bjud på en färgstark förrätt som fångar vårens smaker! Denna lättlagade och inbjudande rätt kommer att imponera på dina gäster. Med vår noggrant utvalda vinmatchning lyfts smakerna fram på ett fantastiskt sätt.

1. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut smördegen på en plåt och gör ett snitt runt sidorna av arket så att en ram bildas.

2. Blanda ihop färskost med citronzest samt salt och peppar. Bred ut innanför ”ramen” på smördegsarket, strö på den rivna lagrade osten och grädda i ugnen tills osten bubblar och kanterna fått fin färg.

3. Blanda en lag av ättika, socker och vatten och lägg i den skivade rödlöken.

4. Ta ut och låt flarnet svalna innan det toppas med kallrökt lax, citron, rädisor, sparris, picklad lök och dillvippor.

Ingredienser, 4 portioner
1 ark smördeg
200 g färskost
0,5 citronzest
3 dl riven lagrad ost (t.ex. västerbotten eller prästost)
1 ägg till pensling
vallmofrön

Topping
200 g skivad kallrökt lax
1 knippe dill
0,5 tunt skivad citron
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 knippe sparris, blancherade
1 picklad rödlök (skivad i 1,2,3-lag)

VINTIPS!

Palmer &. Co La Réserve
Nr 7372. Pris 399 kr.
Palmer & Co har fått en ny förpackning, men behåller sitt generösa och lättillgängliga innehåll. Doften är inbjudande och klassiskt brödig med inslag av mineral, citrus och gröna äpplen. Denna dryck är en idealisk välkomstdrink och passar utmärkt att avnjutas tillsammans med denna rätt. Ett utmärkt val av bubbel!