ÖL

LAGERÖL öltips av Jeanette Wiberg Wingquist

PILSNER URQUELL

Denna tjeckiska pilsner sägs vara ursprungspilsnern nummer ett. Maltigt intryck med balanserad beska som bär upp vilket smörgåsbord som helst. Mycket njutbar ”all round-öl” som alltid ryms i mitt kylskåp med sin runda, fylliga och samtidigt lättdruckna stil.

Art nr 1566. Flaska 330 ml Pris 15,90 kr »

 

JEVER PILSNER

Halvmörkt och fylligt påsköl med tydliga men välintegrerade humlearomer. kakao, lakritsörtighet och citrus i fin balans med den knäckiga malten. Passar fint till janssons frestelse och andra krämiga och smakrika rätter på påskbordet.

Art nr 1506. Flaska 330 ml. Pris 14,90 kr »

 

 

SPATEN MUNCHEN

Detta maltiga lageröl går under kategorin helles som är en klassisk ljus lager som ursprungligen är från München. Munfyllande rund malt-rondör med len skummighet. Beskan är diskret och välkomnande.

Art nr 11333. Flaska 500 ml. Pris 19,90 kr »

LANDSORT LAGER

Kommer från ett av mina favoritbryggerier, Nynäshamns Ångbryggeri, som har levererat öl varje år sedan 1997. I det här ölet, som är namngett efter fyren på ön Öja i Nynäshamns ytterskärgård, finns både pilsner och karamellmalt. Det ger en lättdrucken stil med aningen knäckighet som bär upp den örtiga humlen. Somrigare än så här blir det inte. 

Art nr 1466. Flaska 500 ml. Pris 29,30 kr »

Mästare med fokus på fatlagrat hantverks-öl

Mästare med fokus på fatlagrat hantverks-öl

Vissa, de flesta yrken, är självklara: utbildningsvägarna finns och är upptrampade och det är inget underligt att i gymnasieåldern bestämma sig för att bli, säg, läkare, arkitekt eller civilingenjör. Men hur kommer man på att bli en av världens främsta...

Duktig törstsläckare

Duktig törstsläckare

Trots att ölen från isländska bryggeriet Einstök Olgerd, som ligger 10 mil söder om policirkeln i fiskehamnen i Akureyri, inte är nya för dagen, är öl från Island inte en nyhet för många – även om dryck bland vikingarna och i isländska sagor har sin alldeles egna...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR! 6 NR PER ÅR.

Ett år 360 kr, 6 nummer.

Två år 620 kr, 12 nummer.

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se