ÖL – TÖRSTSLÄCKANDE HANTVERK

Tips och nyheter på en allt bredare ölmarknad. Vi nosar upp nya ölmakare med ambition och följer de mest välrenommerade bryggerierna.

Tips och nyheter på en allt bredare ölmarknad. Vi nosar upp nya ölmakare med ambition och följer de mest välrenommerade bryggerierna.

Säsong för påsköl

Säsong för påsköl

Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...

Spendrups Signatur

Spendrups Signatur

Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Humlerikt öl från Hedemora

Humlerikt öl från Hedemora

Oppigårds är ett småskaligt hantverksbryggeri som ligger på en bondgård och på bygdens gamla fotbollsplan i södra Dalarna. Grundaren Björn Falkeström är småskalig och lokal som företagare, men han är nationell i sin ambition att tillverka och sälja öl. Efter 17 år är...

LAGERÖL

öltips av Jeanette Wiberg Wingquist

PILSNER URQUELL

Denna tjeckiska pilsner sägs vara ursprungspilsnern nummer ett. Maltigt intryck med balanserad beska som bär upp vilket smörgåsbord som helst. Mycket njutbar ”all round-öl” som alltid ryms i mitt kylskåp med sin runda, fylliga och samtidigt lättdruckna stil.

Art nr 1566. Flaska 330 ml Pris 15,90 kr »

 

JEVER PILSNER

Halvmörkt och fylligt påsköl med tydliga men välintegrerade humlearomer. kakao, lakritsörtighet och citrus i fin balans med den knäckiga malten. Passar fint till janssons frestelse och andra krämiga och smakrika rätter på påskbordet.

Art nr 1506. Flaska 330 ml. Pris 14,90 kr »

 

 

SPATEN MUNCHEN

Detta maltiga lageröl går under kategorin helles som är en klassisk ljus lager som ursprungligen är från München. Munfyllande rund malt-rondör med len skummighet. Beskan är diskret och välkomnande.

Art nr 11333. Flaska 500 ml. Pris 19,90 kr »

LANDSORT LAGER

Kommer från ett av mina favoritbryggerier, Nynäshamns Ångbryggeri, som har levererat öl varje år sedan 1997. I det här ölet, som är namngett efter fyren på ön Öja i Nynäshamns ytterskärgård, finns både pilsner och karamellmalt. Det ger en lättdrucken stil med aningen knäckighet som bär upp den örtiga humlen. Somrigare än så här blir det inte. 

Art nr 1466. Flaska 500 ml. Pris 29,30 kr »

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se