KLASSISKA OCH NYKOMPONERADE DRINKAR
Prova nya spännande drinkar eller blanda en gammal favorit. Ta del av och inspireras av nyheter och andra dryckestips. Barmästare Daniel Wasowski delar med sig av sina recept i ”På fel sida om baren”.
Prova nya spännande drinkar eller blanda en gammal favorit. Ta del av och inspireras av nyheter och andra dryckestips. Barmästare Daniel Wasowski delar med sig av sina recept i ”På fel sida om baren”.
Förstklassig mat och alkoholfri dryckesmatchning – med te!
Om man inte ska bjuda på alkohol till middagen, vad bjuder man på då? Jo, te! Precis som vin kan maträtter lyftas med rätt dryck och ge en härlig smakupplevelse utöver det vanliga. Pontus Frithiof och Mario E. Moronis mat- och te-matchning är både välarbetad och...
Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...
El Dorado– gyllene rom med anor
De spanska conquistadorerna fann aldrig El Dorado, den mytologiska staden av guld, men nu kan romälskare över världen njuta av de gyllene dropparna från Demerara Distillers. Ett glas rom från Guyana är ett eget universum av smaker, oavsett om drycken har...
100% natur utan alkohol
Saxhytte Gård i Saxhyttan, strax norr om Grythyttan, drivs av bergsmanssläkten Agorelius sedan 1648. Namnet Saxhyttegubben började användas på 1980-talet för jordgubbsskördar av hög kvalitet. I dag är det blåbärs- och lingondryck i företagets välkända trälådor....
Inga resultat hittades
Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.
Inga resultat hittades
Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.
Daniel är barmästare och sommelier. Han driver också det egna projektet Frosseriet tillsammans med en kollega. I grunden är han kock men det har han sedan länge lagt bakom sig och fokuserar på matsalen och baren istället. Här bjuder vi på några av Daniels drinktips!
Daniel är barmästare och sommelier. Han driver också det egna projektet Frosseriet tillsammans med en kollega. I grunden är han kock men det har han sedan länge lagt bakom sig och fokuserar på matsalen och baren istället. Här bjuder vi på några av Daniels drinktips!
Old fashioned
Old fashioned är själva definitionen av en cocktail som den var i början av 1800-talet. En blandning av sprit, socker, bitter och vatten. Cocktailen har dock på senare tid blivit ett samlingsnamn för flera olika typer av drinkar.Old fashioned sägs komma från sättet...
Tomtedrink med juleskum
INGREDIENSERSloegin med nejlika 50 mlCitronjuice färsk 30 mlSockerlag 20 mlTomteskum TOMTESKUM2-3 dl vatten2-3 dl socker1 påse skumtomtar GÖR SÅ HÄRKoka en sockerlag på 2-3 dl vatten och 2-3 dl socker och lägg i en påse skumtomtar. Låt koka upp snabbt under omrörning....
Brynt Smör Daiquiri
Daiquiri är min personliga favoritcocktail. Enkel och god, precis som jag vill ha det. Men hur är det egentligen med strawberry daiquiri och ska det vara is eller inte? Vilka varianter finns det och hur beställer man i baren för att få det man vill? Dessa frågor och...
Dry Martini
Dry Martini, världens enklaste, men kanske också världens svåraste cocktail att göra. Alla har sin egen idé om hur den ska göras för att bli perfekt, och då tänker jag främst på våra gäster och personer som blandar sin egen ”drya” hemma. De flesta bartendrar är nog...
Paloma
En uppfriskande god och läskande drink med tequila och grapefrukt! Ingredienser 50 ml tequila Ca 100ml färsk(ruby) grapejuice eller grapesoda Gör så härBlanda allt i ett highball glas och fyll upp med is. Rör om och dekorera med en grapeklyfta och matchande sugrör....
Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail
Whiskey sour är en av de mest beställda i baren. Det är en klassisk cocktail som också passar perfekt in i vår tid. Man får liksom allt i den här cocktailen. En välgjord sour ger sötma, syra och en härlig textur tack vare äggvitan. Whiskey sour som vi serverar den...
Rye Whiskey
Nu är det helg och här kommer drinktipset! Manhattan - Rye Whiskey, söt Vermouth & Bitters! Ingredienser: 50 ml Whiskey 20 ml Vermouth 3 droppar Angostura Bitters Gör så här: Rör ihop 50ml Whiskey med 20ml Vermouth och 3 droppar Angostura Bitters. Skaka i 10-12...
Gimlet med hallon
När det är varmare ute tänker jag på jordgubbar och hallon. De smakerna tillhör mina favoriter. Jag har jobbat med jordgubb och hallon i många år, och bären fungerar i alla sammanhang. Hallon går ju numera dessutom nästan alltid att få tag på, även om de...
Krydda snapsen med dill och citron
Gör så här: Ta en flaska vodka, stoppa i dill, 3–4 bra kvistar, skär 4–5 citronzestar och stoppa i. Låt stå i rumstemperatur något dygn, lägg i frysen en stund och ta fram precis innan serveringen. AV Daniel Wasowsi PRENUMERERA PÅ MAGASINET...
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
JULKAMPANJ! ETT ÅR 399 kr (449 SEK) - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649