MAGASINET OM DRYCK OCH MAT FÖR LIVSNJUTARE

 

KLASSISKA OCH NYKOMPONERADE DRINKAR

Prova nya spännande drinkar eller blanda en gammal favorit. Ta del av och inspireras av nyheter och andra dryckestips. Barmästare Daniel Wasowski delar med sig av sina recept i ”På fel sida om baren”.

Prova nya spännande drinkar eller blanda en gammal favorit. Ta del av och inspireras av nyheter och andra dryckestips. Barmästare Daniel Wasowski delar med sig av sina recept i ”På fel sida om baren”.

Klassiska drinkar Cuba Libre

Klassiska drinkar Cuba Libre

Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

Den klassiska drinken Negroni har ett bittert bett som klöser det bästa ur röd vermouth och Campari. Lika delar gin, vermouth och Campari. Svårare behöver det inte vara att göra en elegant klassiker. Negroni har kommit i ropet igen. Det är inte så konstigt. Drinken är...

Italiensk likör i Aperol spritz firar 100 år

Italiensk likör i Aperol spritz firar 100 år

Den populära orangefärgade drinken Aperol spritz har bidragit starkt till att den italienska aperitiflikören är mer populär än någonsin hos bartendrar och gäster. Drinken är lätt att göra hemma också. Inte minst i Sverige har drinken blivit en modern klassiker. Aperol...

Fräsch spritz med torrt mousserande vin

Fräsch spritz med torrt mousserande vin

Spritz är en uppfriskande drink som från början bestod av italienska vita viner och sodavatten. Med tiden började italienarna gifta ihop mousserande vin med olika aperitiflikörer. Som i den orangea sommardrinken Aperol spritz.  Ju mer populär spritzen blivit, desto...

El Dorado– gyllene rom med anor

El Dorado– gyllene rom med anor

  De spanska conquistadorerna fann aldrig El Dorado, den mytologiska staden av guld, men nu kan romälskare över världen njuta av de gyllene dropparna från Demerara Distillers. Ett glas rom från Guyana är ett eget universum av smaker, oavsett om drycken har...

100% natur utan alkohol

100% natur utan alkohol

Saxhytte Gård i Saxhyttan, strax norr om Grythyttan, drivs av bergsmanssläkten Agorelius sedan 1648. Namnet Saxhyttegubben började användas på 1980-talet för jordgubbsskördar av hög kvalitet. I dag är det blåbärs- och lingondryck i företagets välkända trälådor....

Daniel är barmästare och sommelier. Han driver också det egna projektet Frosseriet tillsammans med en kollega. I grunden är han kock men det har han sedan länge lagt bakom sig och fokuserar på matsalen och baren istället. Här bjuder vi på några av Daniels drinktips!

Daniel är barmästare och sommelier. Han driver också det egna projektet Frosseriet tillsammans med en kollega. I grunden är han kock men det har han sedan länge lagt bakom sig och fokuserar på matsalen och baren istället. Här bjuder vi på några av Daniels drinktips! 

Old fashioned

Old fashioned

Old fashioned är själva definitionen av en cocktail som den var i början av 1800-talet. En blandning av sprit, socker, bitter och vatten. Cocktailen har dock på senare tid blivit ett samlingsnamn för flera olika typer av drinkar.Old fashioned sägs komma från sättet...

Tomtedrink med juleskum

Tomtedrink med juleskum

TOMTEDRINK MED JULESKUM Sloegin med nejlika 50 mlCitronjuice färsk 30 mlSockerlag 20 mlTomteskum TOMTESKUM:2-3 dl vatten2-3 dl socker1 påse skumtomtar Koka en sockerlag på 2-3 dl vatten och 2-3 dl socker och lägg i en påse skumtomtar. Låt koka upp snabbt under...

Brynt Smör Daiquiri

Brynt Smör Daiquiri

Daiquiri är min personliga favoritcocktail. Enkel och god, precis som jag vill ha det. Men hur är det egentligen med strawberry daiquiri och ska det vara is eller inte? Vilka varianter finns det och hur beställer man i baren för att få det man vill? Dessa frågor och...

Dry Martini

Dry Martini

Dry Martini, världens enklaste, men kanske också världens svåraste cocktail att göra. Alla har sin egen idé om hur den ska göras för att bli perfekt, och då tänker jag främst på våra gäster och personer som blandar sin egen ”drya” hemma. De flesta bartendrar är nog...

Paloma

Paloma

En uppfriskande god och läskande drink med tequila och grapefrukt! Ingredienser: 50ml tequila Ca 100ml färsk(ruby) grapejuice eller grapesoda Gör så här Blanda allt i ett highball glas och fyll upp med is. Rör om och dekorera med en grapeklyfta och matchande sugrör....

Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail

Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail

Whiskey sour är en av de mest beställda i baren. Det är en klassisk cocktail som också passar perfekt in i vår tid. Man får liksom allt i den här cocktailen. En välgjord sour ger sötma, syra och en härlig textur tack vare äggvitan. Whiskey sour som vi serverar den...

Rye Whiskey

Rye Whiskey

Nu är det helg och här kommer drinktipset! Manhattan - Rye Whiskey, söt Vermouth & Bitters! Ingredienser: 50 ml Whiskey 20 ml Vermouth 3 droppar Angostura Bitters Gör så här: Rör ihop 50ml Whiskey med 20ml Vermouth och 3 droppar Angostura Bitters. Skaka i 10-12...

Gimlet med hallon

Gimlet med hallon

    När det är varmare ute tänker jag på jordgubbar och hallon. De smakerna tillhör mina favoriter. Jag har jobbat med jordgubb och hallon i många år, och bären fungerar i alla sammanhang. Hallon går ju numera dessutom nästan alltid att få tag på, även om de...

Krydda snapsen med dill och citron

Krydda snapsen med dill och citron

  Gör så här: Ta en flaska vodka, stoppa i dill, 3–4 bra kvistar, skär 4–5 citronzestar och stoppa i. Låt stå i rumstemperatur något dygn, lägg i frysen en stund och ta fram precis innan serveringen.   AV Daniel Wasowsi   PRENUMERERA PÅ MAGASINET...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!

ETT ÅR 360 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 620 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se