10 nyårsbubbel

Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.

Kategorier: Champagne / Mousserande

De flesta av vinerna ingår i det fasta sortimentet. Några är tillfälliga lanseringar. Passa på att köpa hem några av vinerna och prova dem under kvällen tillsammans med människor som du tycker om. Tänk på att det kan vara klokt att inte spara det bästa till sist. Inled kvällen med de mer exklusiva champagnerna och avsluta vid tolvslaget med någon enklare champagne eller ett mousserade vin. Eller varför inte köpa med några småflaskor av din favoritchampagne. Det kan var en perfekt avslutning på nyårskvällen.

Privat Brut Nature Reserva 2021

Art nr 7904. Pris 129 kr

Ekologisk cava med ursprunglig känsla och frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, mineral och lime. Privats ekologiska cava kom till Sverige redan 2014. Prova också gärna några av producentens dyrare cavor som börjar komma till Sverige. Pansa-blanca, macabeo, parellada och chardonnay.

Loxarell A Pèl Rosé 2021

Art nr 7959. Pris 137 kr

Frisk och fruktig rosé från Penedès sydväst om Barcelona. Mousserande vin tillverkat med traditionell metod med inslag av jordgubbar, mineral, röda äpple och grape. Vinhuset är specialiserat på ekologisk och biodynamisk druvodling. Pinot noir 60 procent och xarel-lo vermell 40 procent.

Clotilde Davenne Brut Extra. Crémant de Bourgogne

Art nr 7725. Pris 169 kr

Friskt och lätt fruktigt mousserande vin från den välrenommerade vinmakaren Clotilde Davenne i byn Prehy i Chablis. Gula äpplen, kex, nougat och grape. Druvorna är 60 procent pinot noir och 40 procent chardonnay.

Ferrari Brut Organic

Art nr 7721. Pris 179 kr
Torrt och friskt mousserade vin från Trento i nordöstra Italien. Ekologiskt med druvor skördade på hög höjd, fin syra och pigga bubblor. Ferrari använder sig skickligt av traditionell metod och är en av Italiens främsta producenter av mousserande vin. Chardonnay.

Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore Lieviti 2022

Art nr 2527. Pris 149 kr

Det här friska och spännande mousserade vinet kommer från ett avgränsat område inom Prosecco som heter Asolo Prosecco Superiore. Vinet ger en helt annan och naturlig upplevelse än andra mousserande viner gjorda på glera. En prosecco märkt Sui Lieviti har fått sin andra jäsning på flaska och lagras i minst 90 dagar. Vinet degorgeras inte och därför finns det lite jästfällning kvar i flaskan.

 

Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut

Art nr 7723. Pris 489 kr

Prisvärd samtida klassiker med frisk och fruktig smak med härlig syra och inslag av gula äpplen, rostat bröd, blommor, honung och grape. Chardonnay.

Bollinger Special Cuvée Brut

Art nr 7418. Pris 599 kr

Klassisk champagne med citrus, gula äpplen, rostat bröd och stringent mineralitet. Druvorna är pinot noir 60%, chardonnay 25% och pinot meunier 25%.

 

Louis Roederer Collection 244

Art nr 7602. Pris 559 kr

Torr och frisk champagne med inslag av citrus, persika, gula äpplen, rostat bröd och nötter. Familjen Roederers nya huschampagne har sannerligen hittat hem och fått en egen stil som slår det mesta med en välbalanserad blandning av nya och äldre årgångar. Chardonnay 42%, pinot noir 36% och pinot meunier 22%.

Taittinger Brut Millésimé 2015

Art nr 7871. TS. Pris 695 kr

Torr och frisk champagne med inslag av gula äpplen, mineral, grape och rostat bröd. Årgångschampagne med något mogna toner, hög fruktsyra och vitalitet. Chardonnay och pinot noir.

 

Charles Heidsieck Blanc de Blancs Brut

Art nr 92118. TS. Pris 699 kr

Frisk champagne med finstämda toner av gula äpplen, persika, rostat bröd, citrus och mineral. All denna lätthet kombinerad med fyllighet och hög syra gör denna champagne till något alldeles extra. Prova en annan sida av Charles.

Text: Anders Ström

Säsong för påsköl

Säsong för påsköl

Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...

Färskostbollar med Västerbottensost

Färskostbollar med Västerbottensost

Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...

10 glögg att njuta av

10 glögg att njuta av

Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...

Gindrinkar att ha koll på!

Gindrinkar att ha koll på!

David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...

Drinken Cointreau Hot

Drinken Cointreau Hot

Gräddig varm choklad med whiskytoner till kyligare kvällar!Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i kombination med ek, torv och rök. Smaken är påtagligt rökig med en tydlig torvighet som...

Grythyttans Polkaglögg

Grythyttans Polkaglögg

Nu är det juletider och självklart vill man ha varma glöggdrinkar i glasen! Grythyttan bjuder på en härlig polkavariant.Ingredienser75 cl Grythyttans SkogsglöggSkalet av 3 citroner10 g kanelstång8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum3 dl vispgrädde2 msk malen...

Ljummen pumpakräm och Cointreaukräm på farinkaka

Ljummen pumpakräm och Cointreaukräm på farinkaka

En härlig dessert som inte är så söt! Med kryddiga toner av pomerans, muskot, vanilj och kola.Alkohol i maten lyfter smaker och ger rätter en ny prägel! Min inspiration till att använda alkohol i maten fick jag på Oaxen skärgårdskrog. Där använde vi spritdrycker både...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se