Nyckeln till framgång!
Många av Plocks gäster äter i restaurangen först och stannar sedan hela kvällen i baren. Plock var tidiga med att ta in en egen dj som spelade lugn musik under middagen för att sedan stegvis öka volymen tills det blev feststämning. Det gjorde att matgästerna fick lust att stanna kvar i baren länge och ha det trevligt tillsammans.
Nyckeln till Plocks framgång handlar om personlighet och att medarbetarna arbetar efter ledorden personligt bemötande, sortimentskunskap och erfarenhet.
– Vi inspirerar våra medarbetare och bartendrar och lär dem att servera som man gör på Plock. Det gör att de alltid bemöter gästerna på ett ödmjukt sätt i restaurangen och i baren. Vi finns här för gästerna och inte tvärtom. Så är det inte alltid i krogvärlden, säger Stefan Wahlstrand som är en av Plocks sex delägare.
– Vi hade idéer om vilket sortiment som skulle kunna fungera i baren och provade oss fram tills vi hittade rätt mix. Marginalerna fanns i dryck, så vi satsade extra på barmiljön.
Vi fick också hjälp av duktiga inredare att göra en varm och mysig inredning. Det var Plock först med i Uppsala. Bakom bardisken byggde vi två stora hyllor som stod upplysta dygnet runt. Det gjorde att det inte gick att missa att Plock satsade på baren. På det sättet fick vi rätt publik från början, berättar Stefan.
Sedan gick det av bara farten. Idag driver Stefan och hans kollegor två restauranger, Plock och den nyöppnade The LoCo, samt en matstudio i Uppsala. Det är inte många restauranger som kan knepet att få gästerna att stanna länge. Men på Plock vet man hur man gör. Med ett personligt bemötande av kunniga och ödmjuka bartendrar, rätt sorts sortiment och en dj som sätter stämningen i både restaurangen och baren blir gästerna ofta kvar hela kvällen. På det sättet blir alla nöjda.
Text Anders Ström
Detta är ett sponsrat inlägg
www.plock.nu
Facebook: Plock
Instagram: plock_uppsala
Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 24, Uppsala
Telefon: 018-121612
E-post: info@plock.nu
Förstklassig mat och alkoholfri dryckesmatchning – med te!
Om man inte ska bjuda på alkohol till middagen, vad bjuder man på då? Jo, te! Precis som vin kan maträtter lyftas med rätt dryck och ge en härlig smakupplevelse utöver det vanliga. Pontus Frithiof och Mario E. Moronis mat- och te-matchning är både välarbetad och...
Taste of Gotland en mat- och dryckesresa
En specialkomponerad tredagarstur som erbjuder exklusiva smakupplevelser hos Gotlands finaste producenter. Boka en minnesvärd resa 27-29 september! Resan inkluderar färja till och från Visby med boende på Solhem Hotell i Visby samt mat och dryck. Du möts upp av vår...
Säsong för påsköl
Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...
Hallonpannacotta med OP Petronella, saltlakrits och citronmaräng
Bjud på en smakrik och vacker dessert till din kära. Passande är såklart rosa i glaset med antingen en liten shot som tar upp smakerna från desserten eller ett gott vin som harmoniserar helheten!Hallonpannacotta 4 1/2 dl grädde 40% 1 dl råsocker 3 1/2 st...
10 nyårsbubbel
Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...
Färskostbollar med Västerbottensost
Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...
10 glögg att njuta av
Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...
Gindrinkar att ha koll på!
David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...
The Botanist Gin & Tonic
The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649