La Tour öppnar upp Le Bar

Pontus Frithiof med team fortsätter att utveckla La Tours vin- och cocktailbar på hög höjd. Le Bar har en härlig utsikt över Riddarfjärden. Nu har baren också fått generösare öppettider med drop-in och nya menyer för både cocktails och mat.

Kategorier: Bar

Sedan sensommaren 2020 har La Tours gäster bjudits på gastronomiska upplevelser i den exklusiva och internationellt ombonade miljön högst upp på våning 23 i DN-huset i Stockholm. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs och kompanjonen Mario E. Moronis ambitioner om att utveckla upplevelsen för sina gäster har resulterat i Le Bar, som är en initierad plats för vin- och dryckeskonnässörer.
    – Le Bar är La Tours rockiga lillasyster och här är både restaurangens gäster och barbesökare välkomna att njuta av gastronomiska upplevelser i en avslappnad miljö. Här serverar Emil Larsson väl utvalda viner på glas eller flaska och barchefen David Arnarsson mixar grymma cocktails, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

La Tours omsorgsfulla gastronomi har inspirerat menyn och sedan en tid kan man njuta av förrätter, varmrätter och desserter på Le Bar. Inte bara små aptitretare. Det gör det till en större helhetsupplevelse.
    Le Bars signaturrätter är Toast GW (tartar på hjort med tillbehör som kan förgyllas av belrugakaviar), Rossi Slider (briochebulle med filé av nötkött från Dalsjöfors med tryffel) och Au Beurre Noisette (glass på surnad grädde med smetana sabayonne och karamelliserat smör). Menyn har både svenska och internationella inslag i en spännande mix.

På cocktailmenyn finns det både moderna cocktails och oslagbara klassiker. Stilen är klassisk, modern och minimalistisk.
    – Vi har en speciell kärlek till drinkvärldens klassiker och att implementera moderna tekniker för att skapa vår egen touch, säger David Arnarsson, barchef Le Bar.
    En av hans favoriter är Sakura Bloom och en riktigt bra Old fashioned går alltid hem.
    – Populärast just nu är La Tour Brandy Punsch. Det är en milkpunch med muskot och apelsinsmaksatt cognac, citron och mirabeller, körsbärsplommon, som blir lite krämig och härligt syrlig i smaken.
    Han är den unga islänningen som tagit barupplevelsen till nya höjder och satt Le Bar på barkartan i huvudstaden där stämningen pendlar mellan Paris, London, Stockholm och Reykavik.

Favoriter på cocktailmenyn är Sakura Bloom med Symphony 6, Maraschino och Cherry blossom tea och Wild club med Hernö Old Tom gin, jordgubbar, citron och socker. Eller varför inte prova någon av de alkoholfria drinkarna? 

Lillet thymes

Ingredienser
3 cl timjaninfuserad vodka*
2 cl Lillet blanc
10 cl tonic

Gör så här
Häll upp i glas och rör om.
Garnera med en grapefruktskiva och timjanskvistar.
*Låt 35 cl vodka stå kallt med timjan i minst 48 timmar.

JUS DE GRIOTTE

Ingredienser
5 cl Maurin Quina
1 cl Maraschino likör
10 cl Körsbärsjuice

Gör så här
Häll alla ingredienser över is i ett highballglas och garnera med ett rött cocktailbär.

David Arnarsson, barchef Le Bar. 

Text: Anders Ström

Klassik Tart Tartain med kanelkaramell

Klassik Tart Tartain med kanelkaramell

Njut av en klassisk äppeldessert med krispiga och ljuvligt karamelliserade äpplen. Denna äppelkaka tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner, vilket ger en imponerande presentation. Hemligheten bakom en vacker fruktkaka ligger i att arrangera...

Lammracks med jordärtskockspuré

Lammracks med jordärtskockspuré

Lamm är en klassisk rätt som hör påsken till. Förhöj smakupplevelsen genom att servera det saftiga lammet tillsammans med en fräsch sallad för en komplett och festlig påskmiddag. 1. Sätt ugnen på 120 grader. Blanda ihop glazen. Putsa köttet, salta och peppra...

Smördegsflarn med kallrökt lax

Smördegsflarn med kallrökt lax

Bjud på en färgstark förrätt som fångar vårens smaker! Denna lättlagade och inbjudande rätt kommer att imponera på dina gäster. Med vår noggrant utvalda vinmatchning lyfts smakerna fram på ett fantastiskt sätt. 1. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut smördegen på en plåt...

Minestrone med buketter och blad

Minestrone med buketter och blad

Det är så lugnande att skeda i sig en klar buljong med grönsaker. Detta är en mycket fri variation på den italienska grönsakssoppan som vanligtvis lagas med ris eller vermiceller, där jag har använt olika sorters kål istället. Kan serveras som förrätt eller huvudrätt...

Klosterplommon med gräddmjölk

Klosterplommon med gräddmjölk

Fruktkonserver är nästan något heligt för mig sedan mormors inläggningar i barndomen. De här plommonen med en viss kryddighet tänkte jag skulle passa i ett kloster när jag kom på dem. 1. Skär bort fästet i toppen av frukten och skär ett litet kryss i motsatt ände. 2....

Persiska Kycklingspett

Persiska Kycklingspett

Ända sedan jag fick lära mig dessa spett av några persiska damer, har jag återkommit till dem. I Iran är de tydligen en av de mest populära rätterna. Varianterna är många, men det här är min version, med mild saffranssmak och hög syra. 4 PORTIONER 1. Skär kycklingen i...

Pink Gin & Tonic

Pink Gin & Tonic

Med eller utan alkohol? Här presenterar vi fyra drinkar som erbjuder djup smak – oavsett om du väljer en virgin-version eller inte. Nu är tiden inne för att tända en värmande eld och drömma dig bort till tropiska stränder eller rustika skogar. Upplev smaker som...

Blodapelsin Negroni

Blodapelsin Negroni

Ljuset är på ingång med grönska och fräscha smaker. Blanda till uppfriskande drinkar och bjud på våriga färger!   Ingredienser, 1 drink3 cl Martini Extra Dry (nr 8682)3 cl Campari Bitter (nr 701)3 cl gin Hendrick’s Gin (nr 81679)saft från en halv...

Bushmills Irish Coffee

Bushmills Irish Coffee

Ljuset är på ingång med grönska och fräscha smaker. Blanda till uppfriskande drinkar och bjud på våriga färger!  Ingredienser, 1 drink4 cl Bushmills Original (nr 410)2 dl nybryggt kaffe (starkt)2 cl grädde (lättvispad)1–2 teskedar muscovadosocker (efter...

PRENUMERERA

Få hem magasinet VIN&BAR i pappersform direkt i brevlådan varannan månad! Eller läs hela magasinet digitalt som artiklar online, e-tidning och i mobilapp. Vad passar dig?

Magasinet + digital prenumeration

498 kr/1 år, 6 nummer
896 kr/2 år, 12 nummer

Få hem pappersmagasinet VIN&BAR i brevlådan varannan månad under ett eller två år. 100 sidor inspiration, tips, recept och härlig vinläsning!

Du får även full tillgång till magasinet VIN&BAR på webben samt i appen. Bläddra, läs eller lyssna med tillgång till senaste utgåvor utan extra kostnad.

Betala på faktura, kort eller Swish.

KLICKA HÄR!

Digital prenumeration

39 kr/månad, löpande
390 kr/helår

Få full tillgång till magasinet VIN&BAR på webben samt i appen (kommer snart). Bläddra, läs eller lyssna med tillgång till senaste utgåvor.

Betala med Autodragning månadsvis. Avsluta när du vill! Du kan också betala för ett helt år med kort, swish eller på faktura.

KLICKA HÄR!

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy 08-121 062 37

vinochbar@flowyinfo.se

Hantera ärenden på Mina Sidor »

VIN&BAR FÖRLAG AB

info@vinochbar.se

BG 5274-7649