Hotellupplevelse för alla sinnen

The Steam Hotel i Västerås har snabbt blivit en magnet för gäster som vill ha verklig njutning. En välkomponerad mix av mat och dryck, spektakulära miljöer, stilenligt designade rum och mälarutsikt på hög höjd har gjort hotellupplevelsen till något alldeles extra.

Hotellet ligger i ett sekelgammalt ångkraftverk några meter från vattenkanten. Det är en magnifik tegelbyggnad, och den samtida designen smälter ihop med bevarade maskiner, pannor och rör. Med 18 våningar, 227 rum i industriromantisk stil, lyxigt spa, konferenslokaler för 550 personer och ett actionbad som närmsta granne har man lyckats med föresatsen att skapa något helt nytt.

Steam har också satsat på en levande internationell bar- och restaurangmiljö som imponerar med sin avslappnade elegans. Ansvarig för mat och dryck på hotellet är Henric Jacobsson. Han kommer från det hajpade Hotel Pigalle i Göteborg, som tillsammans med Steam Hotel, Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad m.fl. ingår i den exklusiva kedjan Ess Group.

– Varje ställe har sin egen karaktär. Steam har haft ett fantastiskt första år. Hotellet är fullbokat fram till jul och vi har många gäster som äter och dricker gott hos oss. I december står Jessica Andersson för musiken. Det attraherar också en stor publik.  

Chamberlin är en modern krog med storstadspuls med blyinfattade höga fönster mot Mälarens vatten. Här bjuds på klassisk restaurangmiljö med fokus på kött och fisk, men i lokalen med röda tegelväggar serveras även vegetariska rätter. Konceptet är väl genomtänkt och internationellt:

 – Vi ville han en stämning av New York, 1920-tal och Brooklyn. Industrikänsla och lite av gangstermiljö, något i stil med Peaky Blinders. Det passar bra till ångkraftverkets ruffa rum. I servisen får det gärna vara keps, kavaj och fluga.

Högst upp på artonde våningen har gästerna en strålande utsikt ut över vattnet, både från restaurangen och baren. Locavore är något helt annat i matväg. Här är det asiatiskt som gäller, men på Steams eget sätt. Maten ska vara enkel att dela och kan gärna ätas flera rätter i taget. Det gör det till en lättsam och social måltidsupplevelse som ligger i tiden.

– På artonde våningen skruvar vi upp volymen i både restaurangen och baren efter klockan 21. Hög stämning och egen dj ger en känsla av att man är utomlands. Det gillar både våra hotellgäster och Västeråsborna, som redan hittar hit.

Även en del av hotellets spa har bar och enklare mat. Och på sommaren lockar utomhusterasserna.

Henric och hans medarbetare älskar stamgäster. På Steam gör man sitt yttersta för att få gästerna ska vilja komma tillbaka. Det finns alltid något nytt att upptäcka på Stockholm-Mälardalens nya upplevelsemetropol. Den generösa mixen av mat, dryck och miljö ger mersmak.

Text Anders Ström

Detta ör ett sponsrat inlägg
www.steamhotel.se
Facebook: The Steam Hotel
Instagram: steamhotel
Besöksadress: Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås
Telefon: +46 (0)21-475 99 00
Email: bokning@steamhotel.se

Klassik Tart Tartain med kanelkaramell

Klassik Tart Tartain med kanelkaramell

Njut av en klassisk äppeldessert med krispiga och ljuvligt karamelliserade äpplen. Denna äppelkaka tillagas i en stekpanna och serveras sedan upp-och-ner, vilket ger en imponerande presentation. Hemligheten bakom en vacker fruktkaka ligger i att arrangera...

Lammracks med jordärtskockspuré

Lammracks med jordärtskockspuré

Lamm är en klassisk rätt som hör påsken till. Förhöj smakupplevelsen genom att servera det saftiga lammet tillsammans med en fräsch sallad för en komplett och festlig påskmiddag. 1. Sätt ugnen på 120 grader. Blanda ihop glazen. Putsa köttet, salta och peppra...

Smördegsflarn med kallrökt lax

Smördegsflarn med kallrökt lax

Bjud på en färgstark förrätt som fångar vårens smaker! Denna lättlagade och inbjudande rätt kommer att imponera på dina gäster. Med vår noggrant utvalda vinmatchning lyfts smakerna fram på ett fantastiskt sätt. 1. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut smördegen på en plåt...

Minestrone med buketter och blad

Minestrone med buketter och blad

Det är så lugnande att skeda i sig en klar buljong med grönsaker. Detta är en mycket fri variation på den italienska grönsakssoppan som vanligtvis lagas med ris eller vermiceller, där jag har använt olika sorters kål istället. Kan serveras som förrätt eller huvudrätt...

Klosterplommon med gräddmjölk

Klosterplommon med gräddmjölk

Fruktkonserver är nästan något heligt för mig sedan mormors inläggningar i barndomen. De här plommonen med en viss kryddighet tänkte jag skulle passa i ett kloster när jag kom på dem. 1. Skär bort fästet i toppen av frukten och skär ett litet kryss i motsatt ände. 2....

Persiska Kycklingspett

Persiska Kycklingspett

Ända sedan jag fick lära mig dessa spett av några persiska damer, har jag återkommit till dem. I Iran är de tydligen en av de mest populära rätterna. Varianterna är många, men det här är min version, med mild saffranssmak och hög syra. 4 PORTIONER 1. Skär kycklingen i...

Pink Gin & Tonic

Pink Gin & Tonic

Med eller utan alkohol? Här presenterar vi fyra drinkar som erbjuder djup smak – oavsett om du väljer en virgin-version eller inte. Nu är tiden inne för att tända en värmande eld och drömma dig bort till tropiska stränder eller rustika skogar. Upplev smaker som...

Blodapelsin Negroni

Blodapelsin Negroni

Ljuset är på ingång med grönska och fräscha smaker. Blanda till uppfriskande drinkar och bjud på våriga färger!   Ingredienser, 1 drink3 cl Martini Extra Dry (nr 8682)3 cl Campari Bitter (nr 701)3 cl gin Hendrick’s Gin (nr 81679)saft från en halv...

Bushmills Irish Coffee

Bushmills Irish Coffee

Ljuset är på ingång med grönska och fräscha smaker. Blanda till uppfriskande drinkar och bjud på våriga färger!  Ingredienser, 1 drink4 cl Bushmills Original (nr 410)2 dl nybryggt kaffe (starkt)2 cl grädde (lättvispad)1–2 teskedar muscovadosocker (efter...

PRENUMERERA

Få hem magasinet VIN&BAR i pappersform direkt i brevlådan varannan månad! Eller läs hela magasinet digitalt som artiklar online, e-tidning och i mobilapp. Vad passar dig?

Magasinet + digital prenumeration

498 kr/1 år, 6 nummer
896 kr/2 år, 12 nummer

Få hem pappersmagasinet VIN&BAR i brevlådan varannan månad under ett eller två år. 100 sidor inspiration, tips, recept och härlig vinläsning!

Du får även full tillgång till magasinet VIN&BAR på webben samt i appen. Bläddra, läs eller lyssna med tillgång till senaste utgåvor utan extra kostnad.

Betala på faktura, kort eller Swish.

KLICKA HÄR!

Digital prenumeration

39 kr/månad, löpande
390 kr/helår

Få full tillgång till magasinet VIN&BAR på webben samt i appen (kommer snart). Bläddra, läs eller lyssna med tillgång till senaste utgåvor.

Betala med Autodragning månadsvis. Avsluta när du vill! Du kan också betala för ett helt år med kort, swish eller på faktura.

KLICKA HÄR!

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy 08-121 062 37

vinochbar@flowyinfo.se

Hantera ärenden på Mina Sidor »

VIN&BAR FÖRLAG AB

info@vinochbar.se

BG 5274-7649