Adria utsedd till bästa italienska vinbar

Vid Gambero Rossos årliga prisutdelning för de bästa italienska krogarna utanför Italien tilldelades Adria Ristorante & Bar på Tulegatan utmärkelsen för Stockholms bästa italienska vinbar.

Utmärkelsen bedömer helhelten av bästa vinlista, atmosfär, service och mat. På Adria, som drivs av Daniela och Michele Montanari, har vinerna handplockats och här serveras viner från hela italien. För den som vill upptäcka viner från små italienska producenter, som sällan presenteras i Sverige, är Adria rätt ställe. Vinlistan har satts samman av Michele Montanari. Det var andra året i rad som Adria utnämndes till bästa vinbar. Priset delades ut på Grand Hôtels Vinterträgården.

Gambero Rosso är italiens största mat-, vin- och restaurangguide och kan liknas vid svenska White Guide. Gambero Rosso har en egen onlineguide, där samtliga rankade italienska restauranger presenteras. Bland vinbarerna finns också Corvina Enoteca i Gamla Stan.

Mer information finns på www.gamberorosso.it

För den som vill upptäcka viner från små italienska producenter, som sällan presenteras i Sverige, är Adria rätt ställe.

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR! 6 NR PER ÅR.

Ett år 360 kr, 6 nummer.

Två år 620 kr, 12 nummer.

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se