Final i Sveriges bästa Gin & Tonic 2019
Tre professionella bartendrar och tre skickliga hemmamixare kommer att göra upp om segern i finalen som arrangeras på takbaren Capital söndagen den första september kl 14-17. Terrassen har en spektakulär utsikt över Riddarfjärden och är en del av Scandic Continental på Vasagatan 22 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att titta på i mån av plats.
Finalister bland bartendrarna är Aron Larsson Firouzbakhsh på Frantzéns bar Corner Club, som med sin Pink on pink ger en smak av svensk sommar med picklad rabarberlag och en touch av fläder. Malmöbartendern Christopher Kirkwood jobbar på Restaurang Paddys Summer garden. Hans mix präglas av apelsinzest, bränd rosmarin och viol. Erik Nilsson från Jönköping och bartender på Den Småländska Kolonin gör en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn som björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång.
I Hemmamixargruppen ingår Sofus Stille från Göteborg, som gör en blommig GT med inslag av fläder och ett sting från pepparrot, Malin Håkansson från Karlshamn som gör en bittersöt och fräsch mix och Örjan Westerlund från Stockholm som gör en fruktbomb toppad med en fruktig IPA.
Det är femte året som Schweppes och Nöjesguiden arrangerar Sveriges Bästa Gin & Tonic. Drivkraften bakom tävlingen är att lyfta fram de främsta och mest nyskapande varianterna av GT. Under finalen bedöms deltagarnas förmåga att göra sin Gin & Tonic med fokus på smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Det sista väger tungt i bedömningen. Vinnarna i de båda grupperna Bartendrar och Hemmamixare vinner förutom varsin titel en master class i Amsterdam med mixologen Douglas Anasagasti.
Mer information om tävlingen och eventet finns på www.drinkgeneratorn.se.

Spendrups Signatur
Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne
Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott
Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen
Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg
Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner
Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker
Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649