Final i Sveriges bästa Gin & Tonic 2019
Tre professionella bartendrar och tre skickliga hemmamixare kommer att göra upp om segern i finalen som arrangeras på takbaren Capital söndagen den första september kl 14-17. Terrassen har en spektakulär utsikt över Riddarfjärden och är en del av Scandic Continental på Vasagatan 22 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att titta på i mån av plats.
Finalister bland bartendrarna är Aron Larsson Firouzbakhsh på Frantzéns bar Corner Club, som med sin Pink on pink ger en smak av svensk sommar med picklad rabarberlag och en touch av fläder. Malmöbartendern Christopher Kirkwood jobbar på Restaurang Paddys Summer garden. Hans mix präglas av apelsinzest, bränd rosmarin och viol. Erik Nilsson från Jönköping och bartender på Den Småländska Kolonin gör en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn som björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång.
I Hemmamixargruppen ingår Sofus Stille från Göteborg, som gör en blommig GT med inslag av fläder och ett sting från pepparrot, Malin Håkansson från Karlshamn som gör en bittersöt och fräsch mix och Örjan Westerlund från Stockholm som gör en fruktbomb toppad med en fruktig IPA.
Det är femte året som Schweppes och Nöjesguiden arrangerar Sveriges Bästa Gin & Tonic. Drivkraften bakom tävlingen är att lyfta fram de främsta och mest nyskapande varianterna av GT. Under finalen bedöms deltagarnas förmåga att göra sin Gin & Tonic med fokus på smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Det sista väger tungt i bedömningen. Vinnarna i de båda grupperna Bartendrar och Hemmamixare vinner förutom varsin titel en master class i Amsterdam med mixologen Douglas Anasagasti.
Mer information om tävlingen och eventet finns på www.drinkgeneratorn.se.
Förstklassig mat och alkoholfri dryckesmatchning – med te!
Om man inte ska bjuda på alkohol till middagen, vad bjuder man på då? Jo, te! Precis som vin kan maträtter lyftas med rätt dryck och ge en härlig smakupplevelse utöver det vanliga. Pontus Frithiof och Mario E. Moronis mat- och te-matchning är både välarbetad och...
Taste of Gotland en mat- och dryckesresa
En specialkomponerad tredagarstur som erbjuder exklusiva smakupplevelser hos Gotlands finaste producenter. Boka en minnesvärd resa 27-29 september! Resan inkluderar färja till och från Visby med boende på Solhem Hotell i Visby samt mat och dryck. Du möts upp av vår...
Säsong för påsköl
Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...
Hallonpannacotta med OP Petronella, saltlakrits och citronmaräng
Bjud på en smakrik och vacker dessert till din kära. Passande är såklart rosa i glaset med antingen en liten shot som tar upp smakerna från desserten eller ett gott vin som harmoniserar helheten!Hallonpannacotta 4 1/2 dl grädde 40% 1 dl råsocker 3 1/2 st...
10 nyårsbubbel
Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...
Färskostbollar med Västerbottensost
Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...
10 glögg att njuta av
Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...
Gindrinkar att ha koll på!
David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...
The Botanist Gin & Tonic
The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649