Final i Sveriges bästa Gin & Tonic 2019

Tre professionella bartendrar och tre skickliga hemmamixare kommer att göra upp om segern i finalen som arrangeras på takbaren Capital söndagen den första september kl 14-17. Terrassen har en spektakulär utsikt över Riddarfjärden och är en del av Scandic Continental på Vasagatan 22 i Stockholm. Finalen är öppen för alla att titta på i mån av plats.  

Finalister bland bartendrarna är Aron Larsson Firouzbakhsh på Frantzéns bar Corner Club, som med sin Pink on pink ger en smak av svensk sommar med picklad rabarberlag och en touch av fläder. Malmöbartendern Christopher Kirkwood jobbar på Restaurang Paddys Summer garden. Hans mix präglas av apelsinzest, bränd rosmarin och viol. Erik Nilsson från Jönköping och bartender på Den Småländska Kolonin gör en välbalanserad drink med ingredienser från alla världens hörn som björksyrup, timutpeppar, vit grapefrukt och vaniljstång. 

I Hemmamixargruppen ingår Sofus Stille från Göteborg, som gör en blommig GT med inslag av fläder och ett sting från pepparrot, Malin Håkansson från Karlshamn som gör en bittersöt och fräsch mix och Örjan Westerlund från Stockholm som gör en fruktbomb toppad med en fruktig IPA.

Det är femte året som Schweppes och Nöjesguiden arrangerar Sveriges Bästa Gin & Tonic. Drivkraften bakom tävlingen är att lyfta fram de främsta och mest nyskapande varianterna av GT. Under finalen bedöms deltagarnas förmåga att göra sin Gin & Tonic med fokus på smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. Det sista väger tungt i bedömningen. Vinnarna i de båda grupperna Bartendrar och Hemmamixare vinner förutom varsin titel en master class i Amsterdam med mixologen Douglas Anasagasti.

Mer information om tävlingen och eventet finns på www.drinkgeneratorn.se.

 

Köksdrömmar på italienska

Köksdrömmar på italienska

För livsnjutare med fäbless för mat, vin och samtal är köket ofta den naturliga samlingspunkten. Det fungerar i både fest och vardag. På senare år har form och funktion från restaurangköken hittat in i svenska hem. Det italienska familjeföretaget Smeg lever upp till...

Konsten att kombinera mat och vin

Konsten att kombinera mat och vin

Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det? Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Efter många år som krögare och vinkännare vet Fredrik hur det går till. I själva verket är det ganska enkelt. Om...

Vin med karaktär från vinmakarens trädgård

Vin med karaktär från vinmakarens trädgård

Xavier Vignon har efter en lång karriär som vinmakare på uppdrag bestämt sig för att satsa ännu mer på sitt eget lilla vinhus med rötterna i södra Rhônedalen. Med kärlek till vinet och regionen har hans cuvèer gjort stort avtryck i vinvärlden. Och det är bara...

Portvin för finsmakare

Portvin för finsmakare

Underligt nog är portvin ett underskattat vin i Sverige. Det portugisiska dessertvinet får ett uppsving under jul- och nyårshelgen. Det är både portvinets möjlighet och förbannelse. Det är ju ett utmärkt vin att dricka året om. Vi gör det alldeles för sällan. Portvin...

Ströms bubbelfavoriter

Ströms bubbelfavoriter

Årets bästa tid är nu. Tid för möten med människor, utrymme för tankar om året som varit och njutningen av att skissa på planer för framtiden. Viktiga saker som tar form. Annat som avvecklas. Listor, musik och bubbel. Det hör tiden till.  För mig innebär den här...

Nytt år med Vin&Bar

Nytt år med Vin&Bar

Att göra en tidning är som att göra vin. Vi börjar inse det efter två år och tolv nummer med Magasinet Vin&Bar. Med varje årgång vi lämnar bakom oss vill vi göra nästa säsong ännu lite bättre. Terroiren, klimatet och vädret kan vi inte göra mycket åt, men vi kan...

Fredriks bubblande nyårstips!

Fredriks bubblande nyårstips!

  Champagne mycket mer än en festlig välkomstdrink. Champagne är ett vin som passar utmärkt ihop med mat. Man kan med fördel servera ett glas champagne som den perfekta aperitifen. Låt sedan vinet följa med in i middagsserveringen. När mat och champagne...

Hållbart på menyn: Fisk och skaldjur

Hållbart på menyn: Fisk och skaldjur

Frida Ronge har gjort kometkarrär på rå fisk i Sverige. Med en utsökt blandning av nordiska smaker med japanska influenser har hon utvecklat en egen profil, som ligger helt rätt i tiden. Som ett led i hållbarhetsarbetet har hon också infört en hållbar meny med fisk...

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se