Hotellupplevelse för alla sinnen

Hotellet ligger i ett sekelgammalt ångkraftverk några meter från vattenkanten. Det är en magnifik tegelbyggnad, och den samtida designen smälter ihop med bevarade maskiner, pannor och rör. Med 18 våningar, 227 rum i industriromantisk stil, lyxigt spa, konferenslokaler för 550 personer och ett actionbad som närmsta granne har man lyckats med föresatsen att skapa något helt nytt.
Steam har också satsat på en levande internationell bar- och restaurangmiljö som imponerar med sin avslappnade elegans. Ansvarig för mat och dryck på hotellet är Henric Jacobsson. Han kommer från det hajpade Hotel Pigalle i Göteborg, som tillsammans med Steam Hotel, Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad m.fl. ingår i den exklusiva kedjan Ess Group.
– Varje ställe har sin egen karaktär. Steam har haft ett fantastiskt första år. Hotellet är fullbokat fram till jul och vi har många gäster som äter och dricker gott hos oss. I december står Jessica Andersson för musiken. Det attraherar också en stor publik.



– Vi ville han en stämning av New York, 1920-tal och Brooklyn. Industrikänsla och lite av gangstermiljö, något i stil med Peaky Blinders. Det passar bra till ångkraftverkets ruffa rum. I servisen får det gärna vara keps, kavaj och fluga.
Högst upp på artonde våningen har gästerna en strålande utsikt ut över vattnet, både från restaurangen och baren. Locavore är något helt annat i matväg. Här är det asiatiskt som gäller, men på Steams eget sätt. Maten ska vara enkel att dela och kan gärna ätas flera rätter i taget. Det gör det till en lättsam och social måltidsupplevelse som ligger i tiden.
– På artonde våningen skruvar vi upp volymen i både restaurangen och baren efter klockan 21. Hög stämning och egen dj ger en känsla av att man är utomlands. Det gillar både våra hotellgäster och Västeråsborna, som redan hittar hit.


Även en del av hotellets spa har bar och enklare mat. Och på sommaren lockar utomhusterasserna.
Henric och hans medarbetare älskar stamgäster. På Steam gör man sitt yttersta för att få gästerna ska vilja komma tillbaka. Det finns alltid något nytt att upptäcka på Stockholm-Mälardalens nya upplevelsemetropol. Den generösa mixen av mat, dryck och miljö ger mersmak.
Text Anders Ström
Detta ör ett sponsrat inlägg
www.steamhotel.se
Facebook: The Steam Hotel
Instagram: steamhotel
Besöksadress: Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås
Telefon: +46 (0)21-475 99 00
Email: bokning@steamhotel.se

Matmagi i den svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner
Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker
Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

Drinkar från Norrbotten
Blanda till drinkarna med smak av natur och skog. Här bjuder vi på tre härliga drinkrecept:BEES KNEES Detta är ett bra sätt att njuta av Mountain Dry Gin. Honungens lena smak passar perfekt tillsammans med citrus och den uppfriskande peppriga eftersmaken ger mersmak....

Med smak och doft från svenska fjällen
Norrbottens nya stjärnskott siktar på den globala marknaden för premiumgin. Med inspiration från naturen i landskapet vid Kalix älv är destilleriet på god väg. Norrbottens destilleris första produkter, Mountain och Forest, ger mersmak.Dennis Bejedal är vd och master...

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône
Familjefirman Domaine E. Guigal har under 75 år byggt en av världens mest erkända vinhus. Mest känt är Guigal för de exklusiva La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Det är fine wine på riktigt.Philippe och Marcel Guigal.Ingen annan producent har skapat fler...

Klassiska drinkar Cuba Libre
Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Mustig svampsoppa med sting
De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!
ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649