Italiensk likör i Aperol spritz firar 100 år

Den populära orangefärgade drinken Aperol spritz har bidragit starkt till att den italienska aperitiflikören är mer populär än någonsin hos bartendrar och gäster. Drinken är lätt att göra hemma också. Inte minst i Sverige har drinken blivit en modern klassiker.

Aperol Spritz har rötterna i 1950-talet då den numera ikoniska drinken skapades. Drinken gjordes på Aperol, prosecco och soda och blev snabbt populär på de italienska barerna i en tid när vespan från Piaggio hade sin storhetstid på 1950- och 1960-talet.

Originalreceptetför Aperol är densamma som för 100 år. Den italienska aperitiflikören har en särpräglad kryddig och bittersöt smak. Alkoholhalten är 11%. Det var bröderna Luigi och Silvio Barbieri i Padua som lanserade Aperol 1919. Idag är den Italiens populäraste aperitif. Aperol lanserades i Sverige för tio år sedan och blev snabbt en eftertraktad krydda i spritz. Första året såldes 100 liter Aperol och under 2018 såldes 240 000 liter bara i Sverige.

Aperol Aperitiflikör. Flaska 700 ml. Art nr 729. Pris 179 kr

Ingredienser

2 delar Cinzano Prosecco eller annat  mousserande vin
2 delar Aperol
och en splash av soda

 

Gör så här

  • Fyll ett stort glas rikligt med is
  • Häll på mousserande vin, Aperol och toppa med soda
  • Garnera med apelsinklyfta

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se