Julens snaps från Sverige, Norge och Danmark

I sista numret för i år har vi gjort en provning av akvavit och kryddat brännvin där vi skiljer agnarna från vetet. Smaken är högst personlig och det bästa inför julen är att det finns så många spännande snapsar att välja mellan. I Magasinet Vin&Bar nr 6 skriver vi också om det passande att välja snaps till maten. När spriten inte är för kall blommar smakerna ut i samklang med de olika rätterna på julbordet. Var och en efter sin fason. Här bjuder vi på ytterligare några tips. Varför inte prova en eller flera snapslådor eller en dansk julakvavit?

Aalborg Juleakvavit 2020
Art nr 11262. 700 ml. Pris 299 kr
Aalborg akvavit är en klassiker som bygger på mer än 160 års erfarenhet i konsten att bränna brännvin. Firman gör varje år sedan 1982 även en julakvavit med kummin. Varje årgång får en estetiskt tilltalande flaska. Aalborg Jule Akvavit 2020 har designats av bröderna Adam och James Price som går under namnet Brdr. Price och är ett fenomen inom den danska mat- och kulturvärlden.

Norsk Aquavit
Art nr 23. 10 fl x 50 ml. Pris 240 kr
LysholmTrondhjems, Gammel Reserve, Gammel Opland, Lysholms Linie, Løitens Linie, Løitens Sommer, Løitens Export, Løiten tur, Siemers Taffel och Bergens aquavit.

 

Svenska nubbar
Art nr 180. 10 fl x 50 ml. Pris 244 kr
Bäska Droppar, Gammal Norrlands, Hallands Fläder, Läckö, O.P. Anderson, Örtagårdsbrännvin, Skåne, Herrgårds, Östgötasädes och Rånäs.

 

Taste of Gotland en mat- och dryckesresa

Taste of Gotland en mat- och dryckesresa

En specialkomponerad tredagarstur som erbjuder exklusiva smakupplevelser hos Gotlands finaste producenter. Boka en minnesvärd resa 27-29 september! Resan inkluderar färja till och från Visby med boende på Solhem Hotell i Visby samt mat och dryck. Du möts upp av vår...

Säsong för påsköl

Säsong för påsköl

Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...

10 nyårsbubbel

10 nyårsbubbel

Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...

Färskostbollar med Västerbottensost

Färskostbollar med Västerbottensost

Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...

10 glögg att njuta av

10 glögg att njuta av

Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...

Gindrinkar att ha koll på!

Gindrinkar att ha koll på!

David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy 08-121 062 37

vinochbar@flowyinfo.se