Julens snaps från Sverige, Norge och Danmark
I sista numret för i år har vi gjort en provning av akvavit och kryddat brännvin där vi skiljer agnarna från vetet. Smaken är högst personlig och det bästa inför julen är att det finns så många spännande snapsar att välja mellan. I Magasinet Vin&Bar nr 6 skriver vi också om det passande att välja snaps till maten. När spriten inte är för kall blommar smakerna ut i samklang med de olika rätterna på julbordet. Var och en efter sin fason. Här bjuder vi på ytterligare några tips. Varför inte prova en eller flera snapslådor eller en dansk julakvavit?

Aalborg Juleakvavit 2020
Art nr 11262. 700 ml. Pris 299 kr
Aalborg akvavit är en klassiker som bygger på mer än 160 års erfarenhet i konsten att bränna brännvin. Firman gör varje år sedan 1982 även en julakvavit med kummin. Varje årgång får en estetiskt tilltalande flaska. Aalborg Jule Akvavit 2020 har designats av bröderna Adam och James Price som går under namnet Brdr. Price och är ett fenomen inom den danska mat- och kulturvärlden.

Norsk Aquavit
Art nr 23. 10 fl x 50 ml. Pris 240 kr
LysholmTrondhjems, Gammel Reserve, Gammel Opland, Lysholms Linie, Løitens Linie, Løitens Sommer, Løitens Export, Løiten tur, Siemers Taffel och Bergens aquavit.

Svenska nubbar
Art nr 180. 10 fl x 50 ml. Pris 244 kr
Bäska Droppar, Gammal Norrlands, Hallands Fläder, Läckö, O.P. Anderson, Örtagårdsbrännvin, Skåne, Herrgårds, Östgötasädes och Rånäs.

Biodynamisk pionjär i Languedoc-Roussillon
Gérard Bertrand går i spetsen för utvecklingen av ekologisk och biodynamisk vinframställning i Europa. Det varma och havsnära läget i sydfrankrike intill södra Rhône och Provence har gjort kvalitetsrevolutionen möjlig. Men det är vinmakarens övertygelse som har fällt...

La Tour öppnar upp Le Bar
Pontus Frithiof med team fortsätter att utveckla La Tours vin- och cocktailbar på hög höjd. Le Bar har en härlig utsikt över Riddarfjärden. Nu har baren också fått generösare öppettider med drop-in och nya menyer för både cocktails och mat.Sedan sensommaren 2020 har...

Mästerligt vin från Baskien
Mot alla odds gjorde Alain Brumont druvan tannat till en världsstjärna. Vinerna passar lika bra till lokala maträtter som till gastronomin på många ställen i världen. Inte minst i Sverige.Alain Brumont ärvde 1979 egendomen Château Bouscassé i Madiran som ligger i...

Spendrups Signatur
Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne
Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott
Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen
Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg
Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649