La Tour öppnar upp Le Bar
Pontus Frithiof med team fortsätter att utveckla La Tours vin- och cocktailbar på hög höjd. Le Bar har en härlig utsikt över Riddarfjärden. Nu har baren också fått generösare öppettider med drop-in och nya menyer för både cocktails och mat.
Sedan sensommaren 2020 har La Tours gäster bjudits på gastronomiska upplevelser i den exklusiva och internationellt ombonade miljön högst upp på våning 23 i DN-huset i Stockholm. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs och kompanjonen Mario E. Moronis ambitioner om att utveckla upplevelsen för sina gäster har resulterat i Le Bar, som är en initierad plats för vin- och dryckeskonnässörer.
– Le Bar är La Tours rockiga lillasyster och här är både restaurangens gäster och barbesökare välkomna att njuta av gastronomiska upplevelser i en avslappnad miljö. Här serverar Emil Larsson väl utvalda viner på glas eller flaska och barchefen David Arnarsson mixar grymma cocktails, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.
La Tours omsorgsfulla gastronomi har inspirerat menyn och sedan en tid kan man njuta av förrätter, varmrätter och desserter på Le Bar. Inte bara små aptitretare. Det gör det till en större helhetsupplevelse.
Le Bars signaturrätter är Toast GW (tartar på hjort med tillbehör som kan förgyllas av belrugakaviar), Rossi Slider (briochebulle med filé av nötkött från Dalsjöfors med tryffel) och Au Beurre Noisette (glass på surnad grädde med smetana sabayonne och karamelliserat smör). Menyn har både svenska och internationella inslag i en spännande mix.
På cocktailmenyn finns det både moderna cocktails och oslagbara klassiker. Stilen är klassisk, modern och minimalistisk.
– Vi har en speciell kärlek till drinkvärldens klassiker och att implementera moderna tekniker för att skapa vår egen touch, säger David Arnarsson, barchef Le Bar.
En av hans favoriter är Sakura Bloom och en riktigt bra Old fashioned går alltid hem.
– Populärast just nu är La Tour Brandy Punsch. Det är en milkpunch med muskot och apelsinsmaksatt cognac, citron och mirabeller, körsbärsplommon, som blir lite krämig och härligt syrlig i smaken.
Han är den unga islänningen som tagit barupplevelsen till nya höjder och satt Le Bar på barkartan i huvudstaden där stämningen pendlar mellan Paris, London, Stockholm och Reykavik.
Favoriter på cocktailmenyn är Sakura Bloom med Symphony 6, Maraschino och Cherry blossom tea och Wild club med Hernö Old Tom gin, jordgubbar, citron och socker. Eller varför inte prova någon av de alkoholfria drinkarna?
Lillet thymes
Ingredienser
3 cl timjaninfuserad vodka*
2 cl Lillet blanc
10 cl tonic
Gör så här
Häll upp i glas och rör om.
Garnera med en grapefruktskiva och timjanskvistar.
*Låt 35 cl vodka stå kallt med timjan i minst 48 timmar.
JUS DE GRIOTTE
Ingredienser
5 cl Maurin Quina
1 cl Maraschino likör
10 cl Körsbärsjuice
Gör så här
Häll alla ingredienser över is i ett highballglas och garnera med ett rött cocktailbär.
David Arnarsson, barchef Le Bar.
Text: Anders Ström
Förstklassig mat och alkoholfri dryckesmatchning – med te!
Om man inte ska bjuda på alkohol till middagen, vad bjuder man på då? Jo, te! Precis som vin kan maträtter lyftas med rätt dryck och ge en härlig smakupplevelse utöver det vanliga. Pontus Frithiof och Mario E. Moronis mat- och te-matchning är både välarbetad och...
Taste of Gotland en mat- och dryckesresa
En specialkomponerad tredagarstur som erbjuder exklusiva smakupplevelser hos Gotlands finaste producenter. Boka en minnesvärd resa 27-29 september! Resan inkluderar färja till och från Visby med boende på Solhem Hotell i Visby samt mat och dryck. Du möts upp av vår...
Säsong för påsköl
Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...
Hallonpannacotta med OP Petronella, saltlakrits och citronmaräng
Bjud på en smakrik och vacker dessert till din kära. Passande är såklart rosa i glaset med antingen en liten shot som tar upp smakerna från desserten eller ett gott vin som harmoniserar helheten!Hallonpannacotta 4 1/2 dl grädde 40% 1 dl råsocker 3 1/2 st...
10 nyårsbubbel
Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...
Färskostbollar med Västerbottensost
Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...
10 glögg att njuta av
Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...
Gindrinkar att ha koll på!
David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...
The Botanist Gin & Tonic
The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649