La Tour öppnar upp Le Bar

Pontus Frithiof med team fortsätter att utveckla La Tours vin- och cocktailbar på hög höjd. Le Bar har en härlig utsikt över Riddarfjärden. Nu har baren också fått generösare öppettider med drop-in och nya menyer för både cocktails och mat.

Kategorier: Bar

Sedan sensommaren 2020 har La Tours gäster bjudits på gastronomiska upplevelser i den exklusiva och internationellt ombonade miljön högst upp på våning 23 i DN-huset i Stockholm. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs och kompanjonen Mario E. Moronis ambitioner om att utveckla upplevelsen för sina gäster har resulterat i Le Bar, som är en initierad plats för vin- och dryckeskonnässörer.
    – Le Bar är La Tours rockiga lillasyster och här är både restaurangens gäster och barbesökare välkomna att njuta av gastronomiska upplevelser i en avslappnad miljö. Här serverar Emil Larsson väl utvalda viner på glas eller flaska och barchefen David Arnarsson mixar grymma cocktails, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

La Tours omsorgsfulla gastronomi har inspirerat menyn och sedan en tid kan man njuta av förrätter, varmrätter och desserter på Le Bar. Inte bara små aptitretare. Det gör det till en större helhetsupplevelse.
    Le Bars signaturrätter är Toast GW (tartar på hjort med tillbehör som kan förgyllas av belrugakaviar), Rossi Slider (briochebulle med filé av nötkött från Dalsjöfors med tryffel) och Au Beurre Noisette (glass på surnad grädde med smetana sabayonne och karamelliserat smör). Menyn har både svenska och internationella inslag i en spännande mix.

På cocktailmenyn finns det både moderna cocktails och oslagbara klassiker. Stilen är klassisk, modern och minimalistisk.
    – Vi har en speciell kärlek till drinkvärldens klassiker och att implementera moderna tekniker för att skapa vår egen touch, säger David Arnarsson, barchef Le Bar.
    En av hans favoriter är Sakura Bloom och en riktigt bra Old fashioned går alltid hem.
    – Populärast just nu är La Tour Brandy Punsch. Det är en milkpunch med muskot och apelsinsmaksatt cognac, citron och mirabeller, körsbärsplommon, som blir lite krämig och härligt syrlig i smaken.
    Han är den unga islänningen som tagit barupplevelsen till nya höjder och satt Le Bar på barkartan i huvudstaden där stämningen pendlar mellan Paris, London, Stockholm och Reykavik.

Favoriter på cocktailmenyn är Sakura Bloom med Symphony 6, Maraschino och Cherry blossom tea och Wild club med Hernö Old Tom gin, jordgubbar, citron och socker. Eller varför inte prova någon av de alkoholfria drinkarna? 

Lillet thymes

Ingredienser
3 cl timjaninfuserad vodka*
2 cl Lillet blanc
10 cl tonic

Gör så här
Häll upp i glas och rör om.
Garnera med en grapefruktskiva och timjanskvistar.
*Låt 35 cl vodka stå kallt med timjan i minst 48 timmar.

JUS DE GRIOTTE

Ingredienser
5 cl Maurin Quina
1 cl Maraschino likör
10 cl Körsbärsjuice

Gör så här
Häll alla ingredienser över is i ett highballglas och garnera med ett rött cocktailbär.

David Arnarsson, barchef Le Bar. 

Text: Anders Ström

Biodynamisk pionjär i Languedoc-Roussillon

Biodynamisk pionjär i Languedoc-Roussillon

Gérard Bertrand går i spetsen för utvecklingen av ekologisk och biodynamisk vinframställning i Europa. Det varma och havsnära läget i sydfrankrike intill södra Rhône och Provence har gjort kvalitetsrevolutionen möjlig. Men det är vinmakarens övertygelse som har fällt...

Mästerligt vin från Baskien

Mästerligt vin från Baskien

Mot alla odds gjorde Alain Brumont druvan tannat till en världsstjärna. Vinerna passar lika bra till lokala maträtter som till gastronomin på många ställen i världen. Inte minst i Sverige.Alain Brumont ärvde 1979 egendomen Château Bouscassé i Madiran som ligger i...

Spendrups Signatur

Spendrups Signatur

Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne

Pinot noir i Bourgogne

Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen

Excellens i Rhônedalen

Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg

Hartenberg

Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen

Matmagi i svenska fjällen

Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda

Vin med agenda

Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se