Nyckeln till framgång!

En av Uppsalas hetaste barer heter Plock. Här är det alltid fullt med folk och stämningen är på topp. Det syns genom de stora skyltfönstren mot gatan. I de höga hyllorna bakom bardisken finns ett brett sortiment med drycker som passar alla.

Många av Plocks gäster äter i restaurangen först och stannar sedan hela kvällen i baren. Plock var tidiga med att ta in en egen dj som spelade lugn musik under middagen för att sedan stegvis öka volymen tills det blev feststämning. Det gjorde att matgästerna fick lust att stanna kvar i baren länge och ha det trevligt tillsammans.

Nyckeln till Plocks framgång handlar om personlighet och att medarbetarna arbetar efter ledorden personligt bemötande, sortimentskunskap och erfarenhet.

– Vi inspirerar våra medarbetare och bartendrar och lär dem att servera som man gör på Plock. Det gör att de alltid bemöter gästerna på ett ödmjukt sätt i restaurangen och i baren. Vi finns här för gästerna och inte tvärtom. Så är det inte alltid i krogvärlden, säger Stefan Wahlstrand som är en av Plocks sex delägare.

 

Det var ett kompisgäng med många år i krogvärlden bakom sig som drog igång Plock 2008. Satsningen gick hem och i år firar Plock 10-årsjubileum:

 – Vi hade idéer om vilket sortiment som skulle kunna fungera i baren och provade oss fram tills vi hittade rätt mix. Marginalerna fanns i dryck, så vi satsade extra på barmiljön.

Vi fick också hjälp av duktiga inredare att göra en varm och mysig inredning. Det var Plock först med i Uppsala. Bakom bardisken byggde vi två stora hyllor som stod upplysta dygnet runt. Det gjorde att det inte gick att missa att Plock satsade på baren. På det sättet fick vi rätt publik från början, berättar Stefan.

Sedan gick det av bara farten. Idag driver Stefan och hans kollegor två restauranger, Plock och den nyöppnade The LoCo, samt en matstudio i Uppsala. Det är inte många restauranger som kan knepet att få gästerna att stanna länge. Men på Plock vet man hur man gör. Med ett personligt bemötande av kunniga och ödmjuka bartendrar, rätt sorts sortiment och en dj som sätter stämningen i både restaurangen och baren blir gästerna ofta kvar hela kvällen. På det sättet blir alla nöjda.

Plock – Dragarbrunnsgatan 24, Galleria Dragarbrunn, Uppsala. Ägare: Mats Näsström, Stefan Wahlstrand, Tony Thörnlund, Tomas Heller, Anders Törnqvist och Martin Borg.

Text Anders Ström

Detta är ett sponsrat inlägg
www.plock.nu
Facebook: Plock
Instagram: plock_uppsala
Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 24, Uppsala
Telefon: 018-121612
E-post: info@plock.nu

Spendrups Signatur

Spendrups Signatur

Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne

Pinot noir i Bourgogne

Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott

Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen

Excellens i Rhônedalen

Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg

Hartenberg

Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen

Matmagi i svenska fjällen

Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda

Vin med agenda

Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner

Nyskapande spanska viner

Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se