Nyckeln till framgång!

En av Uppsalas hetaste barer heter Plock. Här är det alltid fullt med folk och stämningen är på topp. Det syns genom de stora skyltfönstren mot gatan. I de höga hyllorna bakom bardisken finns ett brett sortiment med drycker som passar alla.

Många av Plocks gäster äter i restaurangen först och stannar sedan hela kvällen i baren. Plock var tidiga med att ta in en egen dj som spelade lugn musik under middagen för att sedan stegvis öka volymen tills det blev feststämning. Det gjorde att matgästerna fick lust att stanna kvar i baren länge och ha det trevligt tillsammans.

Nyckeln till Plocks framgång handlar om personlighet och att medarbetarna arbetar efter ledorden personligt bemötande, sortimentskunskap och erfarenhet.

– Vi inspirerar våra medarbetare och bartendrar och lär dem att servera som man gör på Plock. Det gör att de alltid bemöter gästerna på ett ödmjukt sätt i restaurangen och i baren. Vi finns här för gästerna och inte tvärtom. Så är det inte alltid i krogvärlden, säger Stefan Wahlstrand som är en av Plocks sex delägare.

 

Det var ett kompisgäng med många år i krogvärlden bakom sig som drog igång Plock 2008. Satsningen gick hem och i år firar Plock 10-årsjubileum:

 – Vi hade idéer om vilket sortiment som skulle kunna fungera i baren och provade oss fram tills vi hittade rätt mix. Marginalerna fanns i dryck, så vi satsade extra på barmiljön.

Vi fick också hjälp av duktiga inredare att göra en varm och mysig inredning. Det var Plock först med i Uppsala. Bakom bardisken byggde vi två stora hyllor som stod upplysta dygnet runt. Det gjorde att det inte gick att missa att Plock satsade på baren. På det sättet fick vi rätt publik från början, berättar Stefan.

Sedan gick det av bara farten. Idag driver Stefan och hans kollegor två restauranger, Plock och den nyöppnade The LoCo, samt en matstudio i Uppsala. Det är inte många restauranger som kan knepet att få gästerna att stanna länge. Men på Plock vet man hur man gör. Med ett personligt bemötande av kunniga och ödmjuka bartendrar, rätt sorts sortiment och en dj som sätter stämningen i både restaurangen och baren blir gästerna ofta kvar hela kvällen. På det sättet blir alla nöjda.

Plock – Dragarbrunnsgatan 24, Galleria Dragarbrunn, Uppsala. Ägare: Mats Näsström, Stefan Wahlstrand, Tony Thörnlund, Tomas Heller, Anders Törnqvist och Martin Borg.

Text Anders Ström

Detta är ett sponsrat inlägg
www.plock.nu
Facebook: Plock
Instagram: plock_uppsala
Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 24, Uppsala
Telefon: 018-121612
E-post: info@plock.nu

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR! 6 NR PER ÅR.

Ett år 360 kr, 6 nummer.

Två år 620 kr, 12 nummer.

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se