Nyckeln till framgång!

Många av Plocks gäster äter i restaurangen först och stannar sedan hela kvällen i baren. Plock var tidiga med att ta in en egen dj som spelade lugn musik under middagen för att sedan stegvis öka volymen tills det blev feststämning. Det gjorde att matgästerna fick lust att stanna kvar i baren länge och ha det trevligt tillsammans.
Nyckeln till Plocks framgång handlar om personlighet och att medarbetarna arbetar efter ledorden personligt bemötande, sortimentskunskap och erfarenhet.
– Vi inspirerar våra medarbetare och bartendrar och lär dem att servera som man gör på Plock. Det gör att de alltid bemöter gästerna på ett ödmjukt sätt i restaurangen och i baren. Vi finns här för gästerna och inte tvärtom. Så är det inte alltid i krogvärlden, säger Stefan Wahlstrand som är en av Plocks sex delägare.

– Vi hade idéer om vilket sortiment som skulle kunna fungera i baren och provade oss fram tills vi hittade rätt mix. Marginalerna fanns i dryck, så vi satsade extra på barmiljön.
Vi fick också hjälp av duktiga inredare att göra en varm och mysig inredning. Det var Plock först med i Uppsala. Bakom bardisken byggde vi två stora hyllor som stod upplysta dygnet runt. Det gjorde att det inte gick att missa att Plock satsade på baren. På det sättet fick vi rätt publik från början, berättar Stefan.
Sedan gick det av bara farten. Idag driver Stefan och hans kollegor två restauranger, Plock och den nyöppnade The LoCo, samt en matstudio i Uppsala. Det är inte många restauranger som kan knepet att få gästerna att stanna länge. Men på Plock vet man hur man gör. Med ett personligt bemötande av kunniga och ödmjuka bartendrar, rätt sorts sortiment och en dj som sätter stämningen i både restaurangen och baren blir gästerna ofta kvar hela kvällen. På det sättet blir alla nöjda.

Text Anders Ström
Detta är ett sponsrat inlägg
www.plock.nu
Facebook: Plock
Instagram: plock_uppsala
Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 24, Uppsala
Telefon: 018-121612
E-post: info@plock.nu

Klassiska drinkar Cuba Libre
Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Mustig svampsoppa med sting
De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

Mousserande bergsvin från Italien
Det italienska familjenamnet Ferrari har länge förknippats med lyxiga bilar och prestige. Men för varje årgång blir vinproducenten med samma namn från Trentino i norra Italien alltmer uppmärksammad. Ferrari tillverkar torrt, friskt och lätt fruktigt mousserande vin av...

Humlerikt öl från Hedemora
Oppigårds är ett småskaligt hantverksbryggeri som ligger på en bondgård och på bygdens gamla fotbollsplan i södra Dalarna. Grundaren Björn Falkeström är småskalig och lokal som företagare, men han är nationell i sin ambition att tillverka och sälja öl. Efter 17 år är...

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI
Den klassiska drinken Negroni har ett bittert bett som klöser det bästa ur röd vermouth och Campari. Lika delar gin, vermouth och Campari. Svårare behöver det inte vara att göra en elegant klassiker. Negroni har kommit i ropet igen. Det är inte så konstigt. Drinken är...

HÄRLIGA HUSMANSKOST
Den blivande klassikern i kokboksgenren Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske ges ut i egen regi.Med en respektfull blinkning till kocklegendarer som Tore Wretman, Erik Lallerstedt och Leif Mannerström har Pontus Frithiof och Tor...

I år dricker vi Brunello di Montalcino
Vi går ut från vårt lilla charmiga hotell mitt i byn Montalcino. Kullerstenar i sikte. Små trattorior och skyltar med Enoteca kantar de smala gränderna. Nypa-sig-i-armen-pittoreskt. Här bor bara omkring femtusen människor, men Montalcino är så levande. Mycket tack...

Köksdrömmar på italienska
För livsnjutare med fäbless för mat, vin och samtal är köket ofta den naturliga samlingspunkten. Det fungerar i både fest och vardag. På senare år har form och funktion från restaurangköken hittat in i svenska hem. Det italienska familjeföretaget Smeg lever upp till...

Konsten att kombinera mat och vin
Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det? Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Efter många år som krögare och vinkännare vet Fredrik hur det går till. I själva verket är det ganska enkelt. Om...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!
ETT ÅR 360 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 620 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.com
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649