Svensk vitvinsglögg med touch av whisky

I år firar malmöbaserade familjeföretaget Saturnus 125 års-jubileum som glöggtillverkare. Redan första året, 1893, fick företaget stora framgångar med sin glögg. Sedan dess har Saturnus glögg vunnit många tester.

Hantverket kring glögg har fått sig en rejäl skjuts under de senaste åren. Finskägda Blossa gör en årlig hantverksglögg och en rad mindre tillverkare månar om hantverksmässig tillverkning och traditionella smaker. Saturnus är Sveriges största och äldsta glöggproducent. Sedan 1920 har företaget ägts av familjen Liepe. I Malmö tillverkas klassisk glögg och vinglögg men här görs också glögg med nytänkande smakkombinationer, från polkagris till choklad & hjortron. Dryckesföretaget har också Edwards Bloms glögg i sortimentet.

Under jubileumsåret tog Saturnus fram en vitvinsglögg spetsad med Mackmyrawhisky, Svensk Vinter. Här har man gift ihop hantverk och klassiska smaker med en touch av whisky. Det vita vinet som är friskt och fruktigt med toner av ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj har toppats med en ofiltrerad och ekig maltwhisky som hämtats direkt från fatet. Svensk Vinter har tagits fram i samarbete mellan Saturnus och Mackmyra.

Foto: Nils Ingvarsson

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR! 6 NR PER ÅR.

Ett år 360 kr, 6 nummer.

Två år 620 kr, 12 nummer.

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se