Två nya röda viner från Paul Jaboulet
Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin ekologiska vinproduktion. Nästa steg är biodynamisk certifiering. Nu har två nya röda viner kommit till Sverige.
Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2016 – Rött vin. Art nr: 90132. Exklusiv lansering. Pris 279 kr
Domaine de Thalabert är med sina 40 hektar en av de största egendomarna i Crozes Hermitage, och har ägts av Paul Jaboulet sedan starten 1834. Vingården är täckt av stenar som behåller dagens värme och fördelar ut den på natten så att druvorna får möjlighet att mogna på ett optimalt sätt. Vinstockarna är 40 till 60 år gamla och vinet produceras på traditionellt sätt med lagring på ekfat i tolv månader. Smaken är av klassisk Crozes-Hermitage-profil med björnbär, vitpeppar och matiga tanniner. Passar bra till lamm, gärna med rosmarin och vitlök. Rekommenderad lagring: 8 till 20 år.
Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016 – Rött vin. Art nr 90157. Exklusiv lansering. Pris 589 kr.
Det här röda vinet är handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Vinet är aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Det lagras i upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Rekommenderad lagring i upp till 20 år. Hermitage La Petite Chapelle heter numera La Maison Bleue och är ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år.
Förstklassig mat och alkoholfri dryckesmatchning – med te!
Om man inte ska bjuda på alkohol till middagen, vad bjuder man på då? Jo, te! Precis som vin kan maträtter lyftas med rätt dryck och ge en härlig smakupplevelse utöver det vanliga. Pontus Frithiof och Mario E. Moronis mat- och te-matchning är både välarbetad och...
Taste of Gotland en mat- och dryckesresa
En specialkomponerad tredagarstur som erbjuder exklusiva smakupplevelser hos Gotlands finaste producenter. Boka en minnesvärd resa 27-29 september! Resan inkluderar färja till och från Visby med boende på Solhem Hotell i Visby samt mat och dryck. Du möts upp av vår...
Säsong för påsköl
Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...
Hallonpannacotta med OP Petronella, saltlakrits och citronmaräng
Bjud på en smakrik och vacker dessert till din kära. Passande är såklart rosa i glaset med antingen en liten shot som tar upp smakerna från desserten eller ett gott vin som harmoniserar helheten!Hallonpannacotta 4 1/2 dl grädde 40% 1 dl råsocker 3 1/2 st...
10 nyårsbubbel
Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...
Färskostbollar med Västerbottensost
Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...
10 glögg att njuta av
Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...
Gindrinkar att ha koll på!
David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...
The Botanist Gin & Tonic
The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...
PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649