Två nya röda viner från Paul Jaboulet
Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin ekologiska vinproduktion. Nästa steg är biodynamisk certifiering. Nu har två nya röda viner kommit till Sverige.

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2016 – Rött vin. Art nr: 90132. Exklusiv lansering. Pris 279 kr
Domaine de Thalabert är med sina 40 hektar en av de största egendomarna i Crozes Hermitage, och har ägts av Paul Jaboulet sedan starten 1834. Vingården är täckt av stenar som behåller dagens värme och fördelar ut den på natten så att druvorna får möjlighet att mogna på ett optimalt sätt. Vinstockarna är 40 till 60 år gamla och vinet produceras på traditionellt sätt med lagring på ekfat i tolv månader. Smaken är av klassisk Crozes-Hermitage-profil med björnbär, vitpeppar och matiga tanniner. Passar bra till lamm, gärna med rosmarin och vitlök. Rekommenderad lagring: 8 till 20 år.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016 – Rött vin. Art nr 90157. Exklusiv lansering. Pris 589 kr.
Det här röda vinet är handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Vinet är aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Det lagras i upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Rekommenderad lagring i upp till 20 år. Hermitage La Petite Chapelle heter numera La Maison Bleue och är ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år.

Matmagi i den svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner
Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker
Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

Drinkar från Norrbotten
Blanda till drinkarna med smak av natur och skog. Här bjuder vi på tre härliga drinkrecept:BEES KNEES Detta är ett bra sätt att njuta av Mountain Dry Gin. Honungens lena smak passar perfekt tillsammans med citrus och den uppfriskande peppriga eftersmaken ger mersmak....

Med smak och doft från svenska fjällen
Norrbottens nya stjärnskott siktar på den globala marknaden för premiumgin. Med inspiration från naturen i landskapet vid Kalix älv är destilleriet på god väg. Norrbottens destilleris första produkter, Mountain och Forest, ger mersmak.Dennis Bejedal är vd och master...

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône
Familjefirman Domaine E. Guigal har under 75 år byggt en av världens mest erkända vinhus. Mest känt är Guigal för de exklusiva La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Det är fine wine på riktigt.Philippe och Marcel Guigal.Ingen annan producent har skapat fler...

Klassiska drinkar Cuba Libre
Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Mustig svampsoppa med sting
De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!
ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649