Två nya röda viner från Paul Jaboulet
Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin ekologiska vinproduktion. Nästa steg är biodynamisk certifiering. Nu har två nya röda viner kommit till Sverige.

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2016 – Rött vin. Art nr: 90132. Exklusiv lansering. Pris 279 kr
Domaine de Thalabert är med sina 40 hektar en av de största egendomarna i Crozes Hermitage, och har ägts av Paul Jaboulet sedan starten 1834. Vingården är täckt av stenar som behåller dagens värme och fördelar ut den på natten så att druvorna får möjlighet att mogna på ett optimalt sätt. Vinstockarna är 40 till 60 år gamla och vinet produceras på traditionellt sätt med lagring på ekfat i tolv månader. Smaken är av klassisk Crozes-Hermitage-profil med björnbär, vitpeppar och matiga tanniner. Passar bra till lamm, gärna med rosmarin och vitlök. Rekommenderad lagring: 8 till 20 år.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016 – Rött vin. Art nr 90157. Exklusiv lansering. Pris 589 kr.
Det här röda vinet är handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Vinet är aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Det lagras i upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Rekommenderad lagring i upp till 20 år. Hermitage La Petite Chapelle heter numera La Maison Bleue och är ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år.

Spendrups Signatur
Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne
Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott
Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen
Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg
Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner
Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker
Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649