Gimlet med hallon

När det är varmare ute tänker jag på jordgubbar och hallon. De smakerna tillhör mina favoriter. Jag har jobbat med jordgubb och hallon i många år, och bären fungerar i alla sammanhang. Hallon går ju numera dessutom nästan alltid att få tag på, även om de är allra bäst på sommaren.

Gimlet är från början en drink som kom med produkten Roses lime. Den serveras med lika delar Roses lime (lime cordial) och gin i ett kortglas med is. Men nu ska vi blanda drinken som jag gör den, och jag föredrar färskpressad lime och sockerlag. Som en gin sour med lime i stället för citron. Gör det enkelt. Koka upp en sockerlag dagen innan. Blanda 2 dl strösocker och 2 dl vatten. Förvara i kyskåpet under natten. Häll alllt i en kastrull och värm upp medan du rör om, ta av innan det kokar. Låt sockerlagen svalna och häll upp på flaska och förvara i kylen. Den håller länge om du förvarar den där det är kallt.

 

Gimlet med hallon

3 cl juice av lime

2 cl sockerlag

5 cl gin (London Dry)

1 st hallon

Gör så här: Pressa en lime (ca 3 cl), 2 cl sockerlag, 5 cl gin (London dry), ett hallon. Häll allt i en shaker (om ni inte har någon shaker, så är ett tips att använda en syltburk i stället), häll i is och skaka ordentligt i 8–10 sekunder och sila upp den i ett cocktailglas. Drinken är snyggt ljusrosa och smakar precis lagom mycket hallon, gin, syra och sötma.

Av Daniel Wasowski
Foto Rickard L. Eriksson

 

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

Förlaget VB Journalen AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se