VIN   RÖTT VIN   VITT VIN   ROSÈVIN   MOUSSERANDE

Abrie Beeslaar – världens främste vinmakare

Abrie Beeslaar – världens främste vinmakare

Förra året tilldelades Abrie Beeslaar, chefsvinmakaren hos Kanonkop i Stellenbosch, den ärorika titeln International Winemaker of the Year för tredje året. Trots sin ringa ålder, 44 är, har han under nära två decennier bidragit till utvecklingen och moderniseringen av...

Människorna bakom Mandrarossa

Människorna bakom Mandrarossa

Det sicilianska vinhuset Settesoli har gjort en nystart med sitt vin-varumärke från 1999, Mandrarossa, som redan finns i ett 40-tal länder i världen. I Sverige är Mandrarossa ett relativt nytt begrepp, men sedan några är görs det en rejäl satsning på att försöka...

Två nya röda viner från Paul Jaboulet

Två nya röda viner från Paul Jaboulet

Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin...

Prisbelönta viner från Rhônedalen erövrar ny mark

Prisbelönta viner från Rhônedalen erövrar ny mark

 Rött vingårdslägen, satsning på kvalitet och ekologisk odling har lönat sig för Alain Jaume. Med utgångspunkt från Rhônedeltat och Châteauneuf-du-Pape har vinhuset fått toppbetyg för flera av sina kvalitetsviner. Nu kommer de på allvar till Sverige. Côtes du Rhône är...

ANNONS

ANNONS

Greklands viner – så mycket mer än Retsina

Greklands viner – så mycket mer än Retsina

      De flesta som varit på Greklandssemester har druckit den aromatiska anisspriten Ouzo och skålat i Retsina, det härligt söta mörkgula vinet som doftar av kåda. Det hör till. Men idag finns det många fler grekiska viner efter tre decenniers...

Druvor odlade på hög höjd i Anderna ger mersmak

Druvor odlade på hög höjd i Anderna ger mersmak

    I Moët Hennessys affärsområde Estates & Wines finns flera spännande och intressanta viner som inte lämnar någon oberörd. Vin&Bar har provat åtta viner från Nya Zeeländska Cloudy Bay och Terraz de los Andes i Argentina. Det gav mersmak. Särskilt...

RÄTT RÖTT TILL RÄTT KÖTT vintips av Anette Rosvall

QUARA

Druvan malbec från Argentina och grillat mörkt kött passar som handen i handsken. I det här röda vinet hittar du fylliga, smakrika toner av plommon och mörka bär samt av choklad och svartpeppar.

ART NR 6551 PRIS 129 kr

TSANTLI NAOUSSA

Det här grekiska vinet passar fint till grillat lamm. Servera det gärna tillsammans med grillad paprika och kanske med en tsatsiki, pimpad med lite extra fetaost.

ART NR 2354 PRIS 100 kr

 

DELAS SAINT-ESPRIT

Från Côte de Rhône i Frankrike kommer detta röda vin som doftar och smakar av skogsbär, viol och lagerblad. Jag serverar det gärna till en grillad entrecote med rostad potatis och en örtig bearnaisesås.

ART NR 71832 PRIS 99 kr

BOSMAN

Ett vin från Sydafrika som doftar och smakar av plommon, sötmogna svarta vinbär, lakrits, blyerts och vanilj. Det passar till grillat kött, gärna med en marinad som är lite het och kryddig.

Art nr 4646  Box 3000 ml
Pris 219 kr

Exklusiva viner från Bourgogne som går till historien

Exklusiva viner från Bourgogne som går till historien

I franska Bourgogne produceras några av världens främsta viner. Nu kommer två av den framstående vinmakaren Albert Bichots viner från Premier Crus i Bourgogne till Sverige, det röda vinet Vosne-Romanée 1er Cru Les Malconsorts 2015 på magnumflaska och det vita vinet...

Biodynamiskt kvalitetsbubbel som förgyller festen

Biodynamiskt kvalitetsbubbel som förgyller festen

    NV Vouvray Brut – Domaine Vigneau-Chevreau. Artikelnr: 82069. Pris: 149 kr.  Domaine Vigneau-Chevreau är en liten familjeproducent och en gömd juvel i Vouvray, en appellation i Loire-distriktet Touraine, som främst är känt för sina smakfulla viner...

Generös tysk Riesling från hyllad producent i Pfalz

Generös tysk Riesling från hyllad producent i Pfalz

Familjen Kuhn har bott i Laumersheimer i Pfalz sedan 1700-talet, men det var när Philipp Kuhn tog över vingården som familjen började producera riktigt högkvalitativa viner. Redan 1992, när Philipp bara var 20 år, tog han över det operativa ansvaret för...

Tommasi öppnar dörren för nya smaker

Tommasi öppnar dörren för nya smaker

    Den norditalienska vinmakarfamiljen är mest känd för sin klassiska amarone i Sverige. Men efter tjugo års expansion är företaget i dag aktivt i fyra av Italiens viktigaste vinregioner. Det lär resultera i ett pärlband av nya viner från Tommasi Wine...

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

Förlaget VB Journalen AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se